Virágzó vidékünk

Disney-filmekben is elférne a százezernyi hortobágyi daru keringője

Harminc évet várt arra Török Zoltán rendező, hogy a hortobágyi darvakkal szárnyalhasson együtt, az erről készült videót, ami egyben a Vadlovak – Hortobágyi Mese című természetfilm első előzetese is, a napokban tette közzé a Facebookon.

Mint írta, mostanság 150 ezer daru is megfordul egyszerre az őszi pusztán és ott eszegetnek, pihengetnek, fürdenek, ahol főhőseik, a vadlovak is. Éppen ezért nem volt kérdés, hogy ők is bekerülnek a filmbe.

Mostanság gyönyörű videók születnek a darvakról, ezért ki kellett találni nekünk is valamit. A technikát és zenét hívtuk segítségül. Ahogy gyönyörködve néztem a beszálló madártömeget, rájöttem, hogy ez egy légi balett és nekünk is velük kell táncolni a levegőben, nem csak simán együtt repülni

– írta.

Török Zoltán arról is beszámolt, a drónjukra egy nagy gyújtótávolságú optikát szereltek. A drónt és a kamerát külön ember kezelte, így fantasztikusan összetett kameramozgásokat tudtak csinálni, ráadásul a madarak zavarása nélkül. Megjegyezte, amikor úgy látszik, közel vannak, akkor is nagyon messze volt még a drón.

Az eredmény egészen káprázatos lett, túlzás nélkül állíthatjuk, hogy bármelyik Disney-filmben megállnák a helyüket ezek a képsorok. Érdemes egyébként hanggal megtekinteni.

Lélekemelő videón, ahogy hónapok után kihajtják a ménest a hortobágyi pusztába
Először a 2-3 éves kancák mehettek ki, hogy újra megszokják a szabadságot.
Olvasói sztorik