Virágzó vidékünk

Megőrizné falusias településképét Szigliget

josef jordan
josef jordan
Az önkormányzat lehetőségei szerint a letelepedni szándékozókat is támogatná.

Tavaly Szigligeten a legnagyobb fejlesztés a vár rekonstrukciója volt. Az nagyjából befejeződött júniusban, de kisebb munkák még maradtak őszre is. Idén tavasszal rendezik be a fedett tereket, amelyek a kiállításoknak adnak helyet, írja a Veol.

Kapcsolódó
Szigligeten megálljt parancsoltak a beépítési láznak
Ily szépet nem terme még a magyar vad föld és ég - írta anno Kisfaludy Sándor Szigligetről.

A község népszerű strandja a Kisfaludy programnak köszönhetően fejlődött: elkészült a középső vizesblokk felújítása, illetve egy területrész gyepszőnyeget és öntözőrendszert kapott. Gyermekmosdót, baba-mama szobát alakítottak ki, új, a vízbe vezető lépcsőket telepítettek és vízbe emelő szerkezetet helyeztek el a mozgássérülteknek.

josef jordan

Azt még nem tudják, hogy a hagyományos várkapunyitót megrendezhetik-e idén húsvétkor, de készülnek rá, amint a várfesztiválra, hagyományőrző napokra és a várszínpadi négy koncertre szintén.

A község vezetésének célja, hogy megmaradjon a régi, falusias településkép a szőlőterületekkel, mezőgazdasági parcellákkal, és emelkedjen a lakosság most hozzávetőlegesen 900 fős száma. Ennek érdekében arra ösztönzik az ingatlant vásárolni szándékozókat, hogy a meglevő épület- állományt, jelenleg beépítésre szánt területeket részesítsék előnyben

– nyilatkozta a portálnak Balassa Dániel polgármester.

josef jordan

Az önkormányzat lehetőségei szerint a letelepedni szándékozókat is támogatná.

Kapcsolódó
Megleste a felhők alól a Szigligeti vár téli álomvilágát
A decemberi hideg is produkál csodás videókat.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik