Virágzó vidékünk

A falu, ahol két éve nem történt bűncselekmény

kla/wikimedia commons
kla/wikimedia commons
A Zala megyei Sényén munkanélküli és közfoglalkoztatott sincs.

A Zalaszentgróttól délre elterülő Sénye az elmúlt évtizedben lendületes fejlődésnek indult, és olyannyira népszerű az ott letelepedni vágyók körében, hogy tavaly elkelt minden építési telek, ezért újabbak kialakítására van szükség, írta a Zaol.

Kapcsolódó
Megállíthatatlanul dübörög a magyar csodafalu
Két évtized alatt fenntartható, élhető és jól működő települést hoztak létre.

Fölföldi László – aki főállásban mezőgazdasági őstermelő és mezőgazdasági gépszerelő egyéni vállalkozó – 2010 óta polgármestere a zsákfalunak. Amikor először polgármesternek választották, akkor 35, többségében nyugdíjas állandó lakó volt a településen, ma a 74 bejelentett lakó között mindössze 14 nyugdíjas és három iskoláskorú gyerek van. Mindez Sénye lélekszámának növekedését és a falu fiatalosodását is mutatja.

A település önkormányzata három fő, a polgármester munkáját két képviselő aktívan segíti.

Segítenek, ahol csak tudnak, és ez nagyon jó, hiszen munka mellett az összes fel­adatot nem tudnám egyedül elvégezni

– mondta a portálnak a faluvezető.

Váradi Zsolt/wikimedia commons

A falu egyik büszkesége a Fonfa Liget Vendégház, ami a koronavírus-járvány előtt nagyon kedvelt volt a turisták körében, sok kirándulót fogadott. A korábbi vendégek közül többen már letelepedtek, vagy a közeljövőben lesznek állandó lakók a településen.

Munkanélküli és közfoglalkoztatott nincs Sényén, a közterületek gondozását, a karbantartásokat egy alkalmazott végzi, aki rendelkezik a gépek kezeléséhez szükséges vizsgákkal is

– közölte Fölföldi László.

Sényén jó a közbiztonság, ami köszönhető a kamerarendszernek, a zalaszentlászlói polgárőröknek és Kiss Károly körzeti megbízottnak. Ennek eredménye, hogy két éve nem történt bűncselekmény a faluban.

Kapcsolódó
Gyorsan elkelnek az eladó házak a legbiztonságosabb magyar minifaluban
Egy tetétleni családi ház ára öt- és tízmillió forint között mozog.
Olvasói sztorik