Virágzó vidékünk

Gyorsan elkelnek az eladó házak a legbiztonságosabb magyar minifaluban

Egy tetétleni családi ház ára öt- és tízmillió forint között mozog.

A Pest megye délkeleti csücskében, a ceglédi járásban elterülő picinyke falucska, Kőröstetétlen közbiztonságával került be a krónikák lapjaiba. A kilencszáz fős nagycsaládban – ahogy mondják magukról a település lakói – mindenki ismer mindenkit, a nyugalomra pedig húsz közterületi kamera is vigyáz.

Szokás a településen, hogy ha idegent látnak, értesítik a polgármestert vagy a körzeti megbízottat, s ha valami gyanús, akkor minden esetben utánajárnak, ki lépte át Kőröstetétlen határát. Talán ennek is köszönhető, hogy sem komolyabb bűncselekmény, de betörés, lopás sem történt évek óta Tetétlenen.

Ez a biztonságérzet is hozzájárul ahhoz, hogy egyre több letelepedni vágyó keresi fel az utóbbi időben a falut, olyannyira, hogy a helyi ingatlanokon nem maradnak kint sokáig az „Eladó” táblák – írta a szoljon.hu.

Ha felszabadul egy-egy ingatlan a faluban, az egy hónapon belül szinte biztosan elkel

mondta a portálnak Pásztor Imre polgármester.

A legutóbbi tíz eladó házból nyolc már gazdára is talált. Az esetek túlnyomó többségében a fiatal korosztály vásárol, épp a környékbeliek települnek át az egyik legbiztonságosabbnak mondott hazai minifaluba

– emelte ki a falu első embere.

Nagyrészt a város zajától menekülő szolnokiak érdeklődnek a tetétleni ingatlanok iránt, ami nem csoda, hiszen közel van a város, ahova mindössze húsz perc alatt el lehet jutni.

Az eladó házak többsége vályogház és a hagyományos kockaház. Egy tetétleni családi ház ára öt- és tízmillió forint között mozog, de tízmillióért olyan ingatlant lehet itt kapni, hogy abba csak be kell költözni.

Megállíthatatlanul dübörög a magyar csodafalu
Két évtized alatt fenntartható, élhető és jól működő települést hoztak létre.

Kiemelt kép: korostetetlen.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik