Virágzó vidékünk

Gyorsan elkelnek az eladó házak a legbiztonságosabb magyar minifaluban

Egy tetétleni családi ház ára öt- és tízmillió forint között mozog.
Korábban a témában:

A Pest megye délkeleti csücskében, a ceglédi járásban elterülő picinyke falucska, Kőröstetétlen közbiztonságával került be a krónikák lapjaiba. A kilencszáz fős nagycsaládban – ahogy mondják magukról a település lakói – mindenki ismer mindenkit, a nyugalomra pedig húsz közterületi kamera is vigyáz.

Szokás a településen, hogy ha idegent látnak, értesítik a polgármestert vagy a körzeti megbízottat, s ha valami gyanús, akkor minden esetben utánajárnak, ki lépte át Kőröstetétlen határát. Talán ennek is köszönhető, hogy sem komolyabb bűncselekmény, de betörés, lopás sem történt évek óta Tetétlenen.

Ez a biztonságérzet is hozzájárul ahhoz, hogy egyre több letelepedni vágyó keresi fel az utóbbi időben a falut, olyannyira, hogy a helyi ingatlanokon nem maradnak kint sokáig az „Eladó” táblák – írta a szoljon.hu.

Ha felszabadul egy-egy ingatlan a faluban, az egy hónapon belül szinte biztosan elkel

mondta a portálnak Pásztor Imre polgármester.

A legutóbbi tíz eladó házból nyolc már gazdára is talált. Az esetek túlnyomó többségében a fiatal korosztály vásárol, épp a környékbeliek települnek át az egyik legbiztonságosabbnak mondott hazai minifaluba

– emelte ki a falu első embere.

Nagyrészt a város zajától menekülő szolnokiak érdeklődnek a tetétleni ingatlanok iránt, ami nem csoda, hiszen közel van a város, ahova mindössze húsz perc alatt el lehet jutni.

Az eladó házak többsége vályogház és a hagyományos kockaház. Egy tetétleni családi ház ára öt- és tízmillió forint között mozog, de tízmillióért olyan ingatlant lehet itt kapni, hogy abba csak be kell költözni.

Megállíthatatlanul dübörög a magyar csodafalu
Két évtized alatt fenntartható, élhető és jól működő települést hoztak létre.

Kiemelt kép: korostetetlen.hu

Ilyen színes hajókat csak a máltai kikötőkben lehet látni

Luzzukat ringat Marsaxlokkban a tenger - ez a tökéletes regény-nyitómondatnak is beillő néhány szó valójában a máltai valóság egy csodaszép szelete. Ozirisz szeme, különleges hajóroncsok és színes vízi taxik engednek betekintést Málta kultúrájának egy olyan részébe, amiről méltatlanul kevés szó esik.

Csodás tengerparti élmények, újra! (x)

Málta egyik büszkesége, hogy természetes fürdővizeinek köszönhetően az EU a vízminőség szempontjából értékelt országok három legjobbja közé sorolta.

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.