Virágzó vidékünk

A kórházak hősei előtt is tisztelegnek nemzeti ünnepünkön Nagykanizsán

Facebook/Aranykor Egyesület
Facebook/Aranykor Egyesület
Az 1848/49-es szabadságharc és napjaink hősei előtt is fejet hajtanak a kanizsaiak: közel ötezer méter szalagból készítettek nemzeti színű díszt a Kanizsai Dorottya Kórház kerítésére.

A nagykanizsai Aranykor Egyesület a Kanizsai Dorottya Kórház kerítésére készített rendhagyó, “HÁROMSZÍN – 2021” elnevezésű városdísszel tiszteleg az 1848/49-es szabadságharc hősei, valamint a mai hősök előtt is, akik a kórház kerítésének másik oldalán a koronavírus-járvány idején az egészségügyben végzik önfeláldozó és emberfeletti munkájukat.

A “Háromszín -2021” ünnepi dekoráció fotói gyorsan bejárták az országot, de eljutottak rengeteg határon túli magyarhoz is. A civil szervezet néhány óra leforgása alatt több ezer gratulációt és köszönő üzenetet kapott.

A március 15-i ünnepi városdísz 4940 méter szaténszalag felhasználásával, 12.312 darab csomó alkotta 130 méter hosszúságú trikolor formájában készült. A városdísz március 27-ig tekinthető meg. A helyszín a Kossuth tér, a kórház kovácsoltvas kerítésének teljes hossza.

Facebook/Aranykor Egyesület

A helyi csoda megvalósításában – felajánlóként, támogatóként és a kivitelezésben segédkezőként – az alábbiak vettek részt.

  • Kanizsai Dorottya Kórház
  • Thúry Vitézlő Oskola
  • Koma László (Garabonc)
  • Sóstai Kata (Szepetnek)
  • Pere-Horváth Krisztina (Zákány)
  • Aranykor Támogatói és Baráti Kör
  • Aranykor Egyesület és családjaik

A hősök előtti tisztelgés lélekemelő gondolatához és a kivitelezéshez gratulálunk.

Kapcsolódó
Több mint tízezer zászló díszíti nemzeti ünnepünkön Nagykanizsát
A látvány csodás, méltó megemlékezés az ünnepről.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik