Virágzó vidékünk

Gigaberuházás kezdődik a kiskunhalasi gyógyfürdőben

halasthermál
halasthermál
A komplexumban kültéri toronyugró- és úszómedence is épül.

Az önkormányzat a napokban kiírta a tervezett fürdő­komplexum kiviteli tervezési feladataira szóló közbeszerzési pályázatot. A nyertes feladata lesz a gyógy-, élmény- és termálfürdő, a sport- és tanuszoda, valamint az apartman­házakkal is rendelkező kemping terveinek az elkészítése, írta a Spaabook.

Kapcsolódó
Ez az ország legújabb termálfürdője
38-40 Celsius-fokos nátrium-kloridos és hidrogén-karbonátos hévize jodid-ion tartalma miatt keringésjavító és gyulladáscsökkentő hatású.

A kiviteli tervek elkészítésére vonatkozó pályázatokat április 23-ig várják, a nyertesnek 120 nap áll majd a rendelkezésére a munka elvégzésére.

A városban az ötvenes években találtak termálvizet, 1958-ban nyitották meg az első fürdőt. A feltörő víz 1983-ban kapott gyógyvízminősítést, a fürdő és környezete 2016 óta számít gyógyhelynek.

A tervek szerint az új fürdőkomplexum a Csipke Gyógyfürdő nevet kapja

Az élményfürdőben lesz sodrófolyosós élménymedence, jakuzzi, gyermek-élmény- és -pancsoló­meden­ce, csúszda, három különböző hőmérsékletű gyógymedence, szauna és egy merülő- és egy pezsgőmedence is.

 

Az úszócsarnokban a verseny- és tanmedencén kívül kültéri toronyugró- és úszómedence is épül.

Félmilliárd forintos állami forrásból finanszírozzák a kiviteli tervek elkészítését, valamint a beruházás nulladik lépéseként új termálkutat fúrtak a biztonságos vízellátás érdekében.

Az új gyógyfürdő-komplexum teljes értéke meghaladja majd a húszmilliárd forintot. A beruházás 2022-ben kezdődhetne, és a tervek szerint 2023-ra el is készülhet.

Kapcsolódó
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik