Virágzó vidékünk

Gyógyvíz minősítést kapott egy termálfürdő, amiről talán még nem is hallottál

2018 októberében hivatalosan is gyógyvíz minősítést kapott a Bács-Kiskun megyei Lakiteleken található Gyarmati Dezső Tanuszoda és Termálfürdő vize, írja a Termál Online.

A lap szerint a gyógyvízzé nyilvánítás folyamat az elmúlt években kezdődött el, miután a látogatók részéről pozitív visszajelzések érkeztek annak hatásairól.

Az előzetes felvetés az volt, hogy a kopásos ízületi panaszok és ahhoz kapcsolódó izomfeszülés kezelésére alkalmas a termálvíz.

A vizsgálatba hatvan embert vontak be, közülük harmincan semmilyen gyógykezelést nem kaptak, a csoport másik fele viszont bő két hétig napi 30 perces fürdőkúrát vett.

A teszttel igazolták a gyógyhatást, ugyanis a kezelésben nem részesülőkkel szemben a termálvizes fürdőzés résztvevőinek fájdalmai jelentősen enyhültek, mozgásuk könnyedebbé vált és a közérzetük is javult.

A Gyarmati Dezső Tanuszoda és Termálfürdőt 2013-ban kezdték el bővíteni, akkor termálkutakat fúrtak, aminek köszönhetően a rákövetkező évben két szabadtéri medencét adták át. Ezek közül az egyik egész évben várja a vendégeket.

Meglepetés született, ez lett az Év Fürdője 2018-ban
Az elmúlt hónapokban közel 200 hazai fürdő mérettette meg magát Magyarország legnagyobb fürdőversenyében.

Kiemelt kép: Facebook / Bács-Kiskun Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik