Virágzó vidékünk

Rakétaindító állomást is kialakítanak a debreceni élményfürdőben

aquapark.hu
aquapark.hu
A víz és a növényzet kombinációja révén úgy érezhetjük majd, mintha egy lakatlan zöld bolygóra érnénk.

Teljesen felújítják a debreceni Aquaticum Mediterrán Élményfürdőt. Több lesz az élményelem, a meglévő berendezéseket pedig korszerűsítik, írta a Dehir.

Kapcsolódó
Ez az ország legkülönlegesebb strandja
A 8,5 hektáron elterülő strandon 5500 négyzetméter vízfelülettel 15 medencét építettek.

Debrecen rekreációs övezetében 2003-ban nyitotta meg kapuit az Aquaticum Mediterrán Élményfürdő, az ország első fedett, egész évben üzemelő élményfürdőjeként, mely megnyitása óta a város egyik legjelentősebb turisztikai attrakciójává vált.

Az önkormányzat tervpályázatot írt ki a fürdő korszerűsítésére, ezt a Bord Építész Stúdió Kft. nyerte.

A tervező cég megpróbált az épületben plusz tereket nyerni. A hullámmedencét például mélyebbre vitték, így egy kanyon alakul ki plusz egy medencével, s ide vezetik be az új csúszdákat. Itt alakul ki egy térszín alatti összeköttetés a régi uszoda felé.

A kádasháznak egy törökfürdő jelleget álmodtak meg, s hogy nyitottságot adjanak neki, a közterületek felé egy árkádos részt nyitottak. A kádasházba megálmodott medencéből ki lehet majd úszni egy keresztül az élményfürdőbe, így nem csak gyalog lehet majd átjutni az egyik épületrészből a másikba

– olvasható a portálon.

aquapark.hu

A fedett élményfürdőben három új medencét és két új csúszdát is kialakítanak, a csúszdák az újonnan kialakuló pinceszinten érnek majd véget, így hosszabbak és izgalmasabbak lesznek.

Az élményfürdő arculatváltáson is átesik: a víz és a növényzet kombinációja révén úgy érezhetjük majd, mintha egy lakatlan zöld bolygóra érnénk, ahová űrhajókkal és repülő eszközökkel is el lehet jutni

– írta a lap.

Az egész komplexum, a hotellel és a stranddal együtt átjárható lesz, ami a szállóvendégek szempontjából nagyon fontos.

A földszinten lesz egy új gyermekmedence, amihez egy egyedi élményt nyújtó, üvegből készült űrhajót építenek.

Egy rakétaindító állomást is kialakítanak egy élménymedencében, mely fény-, vízgőz- és hangeffektekkel szórakoztatja majd a gyerekeket.

A tervezési eljárás 2022-ben érhet véget, a kivitelezés a közbeszerzési eljárás lezárása után a tervek szerint még abban az évben elindul, s legkésőbb 2024-ben fejeződhet be a teljes beruházás.

Kapcsolódó
Ez az ország legújabb termálfürdője
38-40 Celsius-fokos nátrium-kloridos és hidrogén-karbonátos hévize jodid-ion tartalma miatt keringésjavító és gyulladáscsökkentő hatású.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik