Virágzó vidékünk

25 év után először marad el a klasszikus szegedi halünnep

Szegedi Nemzetközi Tiszai Halfesztivál/Facebook
Szegedi Nemzetközi Tiszai Halfesztivál/Facebook
Negyed évszázad után először marad el a gasztronómiai fesztivál.

Mégsem lesz megtartva szeptember első hétvégéjén a népszerű Tiszai Nemzetközi Halünnep Szegeden. Bár egy ideig alternatíva volt, hogy kicsiben, a Partfürdőn megtartják a rendezvényt, végül az esemény főszervezője, Frank Sándor úgy döntött, a még mindig életben lévő korlátozások miatt nem rendezik meg a halfesztivált, írja a delmagyar.hu.

Negyed évszázad után először marad el a gasztronómiai esemény.

Kapcsolódó
Mesemondó világcsúcsra készülnek Hatvanban
A cél, hogy a leghosszabb folyamatos mesemondás kategóriában megdöntik a jelenlegi csúcsot.

Ahhoz, hogy egy ekkora rendezvényt tudjunk csinálni, a jogszabályok szerint védettségi igazolványt kell kérnünk a vendégektől. A halfesztivál lényege viszont az, hogy bárki jöhet. Ha Julis néni érkezik egy adag halászléért és az ajtónál szembesül a helyzettel, biztos, hogy nem fog elégedetten távozni. A kempingezőket, nyaralókat sem tudom ellenőrizni

– magyarázta az okokat Frank Sándor.

Hozzátette, az utolsó pillanatban, a rendőrségen javasolták nekik, hogy kordonozzák körbe a területet, ám ebben az esetben a biztonsági személyzet és a biztonsági intézkedések ártanának a rendezvény felszabadult hangulatának. Rengeteg előírásnak is meg kellene felelni, például menekülési útvonalat kellene biztosítani.

Ez egy felszabadult, vidám, jó hangulatú népünnepély, ahonnan nem akarok elküldeni senkit. Alapelvem, hogy nem szeretem a vendéget regulázni. Ha pedig valakit el kell küldenem, az rossz szájízzel fog távozni, ami egyik félnek sem jó

– hangsúlyozta Frank Sándor, aki hozzátette, ha olyan fesztivált nem tudnak szervezni, amilyet szeretnének, akkor inkább nem szerveznek semmilyent.

A fesztivál 25 éves történetében egyedül tavaly maradt el a klasszikus szegedi halünnep, akkor a koronavírus-járvány miatt csak egy szolid, több étterem és csárda támogatásával lebonyolított „mini Halfesztivált” tudtak rendezni.

Kapcsolódó
A közönség szobanövényeivel zöldítik be a 100 éves szegedi mozit
Ezáltal is szeretnék otthonosabbá tenni a felújított épületet.
Olvasói sztorik