Mozaik

Egy amerikai gasztrovlogger szerint a bajai halászlé jobb a szegedinél

Az egyik legnépszerűbb amerikai gasztrovlogger halászlét kóstolt Magyarországon: és eredményt is hirdetett a két nagy rivális között.

Mark Wiensnek a YouTube-on jelenleg 6 millió 230 ezer követője van. A Migrationology nevű csatornán a vlogger körbejárja a világot és végigkóstolja a népek konyháinak különlegességeit, eszik, ízeket magyaráz és értékel.

A Délmagyar szúrta ki, hogy a közelmúltban Magyarországra látogatott, ahol egy szegedi és bajai halászcsárdában csemegézett hagyományos hazai ételeink közül. Természetesen a főétel mindkét esetben a halászlé volt, de Szegeden evett haltepertőt is, Baján pedig belekóstolt a gyümölcslevesbe, a halpaprikásba és desszertként gesztenyepürét választott.

És amire minden olvasó kíváncsi: melyik halászlé ízlett jobban az amerikai youtubernek?

A bajai verziót hirdette meg győztesnek.

Mark Wiens értékelésében elmondta, hogy mindkét verzió kitűnő volt, de egyéni ízlés kérdése, hogy melyik tetszik jobban nekünk. Neki a bajai halászlé volt finomabb. A szegedi szerinte nem volt annyira fűszeres és pürés állagúnak nevezte, míg a bajaiban jobban dominált a fűszeresség, a paprika ízvilága. Kiemelte a hallé mellé külön felszolgált halszeletet és a cseresznyepaprikát.

Fotó: YouTube

Az eredeti bajai halászlé titka
Az embernek a halászlé miatt van öt ujja.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik