Otthon készült

Málnából készül a nyár legüdítőbb hideg krémlevese

Szezonja van, ezt a receptet érdemes kipróbálni.

A nyárban az egyik legjobb dolog, hogy szinte hetente más és más gyümölcs érik be, frissen szedve pedig bombasztikusan finom és friss hideg gyümölcsleveseket készítünk belőlük. Most épp a málnának kezdődik a szezonja, kertünkben a tömeges beérésére még egy hetet biztos várnunk kell, de már az alsóbb ágakon szépen vöröslik.

Pixabay

A málna, népies nevén a Boldogasszony csipkéje, igazi nyári vitaminbomba. Nem csupán C-vitamin tartalma kiemelkedően magas, de jócskán található benne A és B vitamin, valamint számos, szervezetünk számára nélkülözhetetlen nyomelem (magnézium, kálcium, kálium és vas például).

Így készítsünk hideg, mindenmentes krémlevest!

  • 350g málna
  • 400ml kókusztej
  • 50ml kókuszkrém
  • 1 teáskanál frissen facsart citromlé
  • 2 evőkanál barnacukor  (vagy eritrit)

A málnát megmossuk, beleöntjük egy tálba, majd hozzáöntjük a kókusztejet, a kókusztejszínt, a cukrot és a teáskanálnyi citromlevet. Az egészet botmixerrel összeturmixoljuk. A málnákat tilos átpasszírozni, mert ha alaposan leturmixoljuk, akkor a magok egyáltalán nem zavaróak. Zsenge citromfűvel vagy menta levelével, és pár szem gyümölccsel tálaljuk.

Vaníliapudinggal is isteni!

A málnát 1 dl tejjel mixeljük át, majd keverjük hozzá a vaníliapudingot, aztán öntsünk bele 4 dl tejet, és alaposan turmixoljuk össze. Fűszerezhetjük egy kis fahéjjal, majd tegyük hűtőbe.

Címlapfotó: Pixabay

Ahogyan nagyszüleink készítették: málnaszörp és málnahab
Ezekkel a receptekkel szép és ízes lesz a nyár.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik