Otthon készült

Mennyei finomság: málnás vörös bársony torta anyák napjára

A vörös bársony torta nagy népszerűségnek örvend manapság. Nem véletlenül, hisz íze mellett a látványa is magával ragadja a sütemények szerelmeseit.

Mi sem lehet ennél illőbb anyák napi meglepetés és kényeztetés, ami már a színével is a szeretetünket mutatja ki. Ha pedig a receptünket követik, az ízvilágával is minden édesanyát levesz majd a lábáról.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Enrica Panariello (@chiarapassion) által megosztott bejegyzés, Máj 13., 2017, időpont: 12:23 (PDT időzóna szerint)

Recept:

Hozzávalók a piskótához:

  • 25 dkg liszt
  • csipetnyi só
  • 1 teáskanál holland kakaópor
  • 12 dkg vaj
  • 30 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 2,4 dl kefir
  • piros ételfesték (leggyakoribb a boltokban a folyékony)
  • 1 teáskanál ecet
  • 2 teáskanál szódabikarbóna

Hozzávalók a krémhez:

  • 25 dkg mascarpone
  • 30 dkg fehér csoki
  • 25 dkg vaj
  • 2 dl habtejszín
  • 30 dkg málna

Elkészítése:

A lisztet, sót és a kakaót keverjük össze, egy másik tálba tegyük bele a szobahőmérsékletű vajat, és keverjük habosra. Ezután adjuk hozzá a cukrot, a tojásokat, a kefirt, a vanília aromát és az ételfestéket (folyékonyból egy-két evőkanálnyit), majd alaposan dolgozzuk össze.

A száraz és nedves anyagokat óvatosan keverjük össze.

Végül a szódabikarbónát öntsük le az ecettel, hagyjuk felfutni, majd vegyítsük a tésztához. A tésztát osszuk két részre,  és tegyük egyenként 18 cm-es tortaformába, majd 180 Celsius-fokon 30 perc alatt süssük készre (tűpróba). Süthetjük egészben is, akkor utólag vágjuk három egyenlő részre.

Miután kivettük a sütőből, 10 percet hagyjuk a formában hűlni, majd óvatosan borítsuk ki, és hagyjuk teljesen kihűlni.

A vörös bársony torta krémjéhez a fehér csokit vízgőz fölött olvasszuk fel.

A puha vajat keverjük habosra, adjuk hozzá a mascarponét, és dolgozzuk jól össze vele, érdemes előtte a mascarponét habverővel felverni, hogy habosabb állagú legyen.

A tejszínt verjük kemény habbá, majd a felolvasztott csokival felváltva keverjük a vajas krémhez.

Mindkét kihűlt piskótalapot vágjuk két lapra, töltsük meg a krémmel, majd tegyünk rá ízlés szerint pár szem málnát, hagyjunk a krémből és a málnából is a torta tetejére. Aki szeretné, a torta oldalát is bevonhatja a krémmel, de úgy nem érvényesül rögtön a torta vörös színe.
A torta tetejére halmozzuk rá ízlésesen a maradék málnát.

Jó étvágyat!

Megunhatatlan Zala kocka a nagymama receptje szerint
Lassan hatvan éve megunhatatlanul hódít ez a csokihabos piskótás sütemény.

Kiemelt kép: chiarapassion/Instagram

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik