Virágzó vidékünk

Nyíltvízi koncertek kezdődnek a Balaton közepén

mti/varga györgy
mti/varga györgy
2014 óta a hazai könnyűzenei élet legnépszerűbb előadói lépnek fel a szántód-tihanyi rév kompjain, és ez idén sincs másként.

A MOL Nagyon Balaton programsorozat kompkoncertjeit nem csak a fellépők teszik felejthetetlenné, hanem a koncertek egyedi hangulata is. A Szántódról és Tihanyból elinduló kompok kifutás után kapcsolódnak össze, a koncertek idején a tó közepéről felejthetetlen élményt nyújt a balatoni naplemente és a tó esti fényei.

Kapcsolódó
15 éves a nép dala, a Most múlik pontosan
A Csík Zenekar milliók dalává tette. Alkotója, Kiss Tibor elengedte. Filmet forgattak róla.

A szeptember 3-án kezdődő programsorozaton ebben az évben négyszer futnak ki a kompok, és minden alkalommal más-más fellépő szórakoztatja a közönséget.

A koncertek időpontjai és a fellépők

  •  2021. szeptember 3. Hiperkarma
  •  2021. szeptember 4. ByeAlex és a Slepp
  •  2021. szeptember 10. Bëlga
  •  2021. szeptember 11. Wellhello

A koncertet rossz idő esetén is megtartják, esőnap nincs.

Mindegyik koncertre a Balatonon összekapcsolódó kompok fedélzetén kerül sor, közben szabadon mozoghat a közönség a kompokon, melyeken biztosított az átjárás.

A kompokra Szántódon és Tihanyban 18.30-tól 19.00-ig lehet felszállni. A koncert minden alkalommal körülbelül 19.45-kor kezdődik.

A koncert után a kompok először Tihanyban majd Szántódon kötnek ki, várhatóan 21.15-kor, így mindkét oldalon lehetőség van a kiszállásra.

A szervezők figyelmeztetnek, hogy utána menetrend szerinti komp nem közlekedik, ezért figyelni kell, melyik oldalon kíván kiszállni a résztvevő.

A koncerteken kizárólag koronavírus ellen védett személy, valamint a felügyelete alatt lévő 18. életévét be nem töltött személy vehet részt. A védettség igazolásához védettségi igazolvány, vagy a koronavírus elleni védőoltást igazoló applikáció felmutatása szükséges.

Kiemelt képünkön a Csík zenekar játszik két összekapcsolt kompon a Balaton közepén a 2014-es Nagyon Balaton eseménysorozat szezonnyitó koncertjén 2014. június 6-án.

Kapcsolódó
Történelmet írt 50 éve a Metro együttes
Fél évszázada rögzítették az első magyar koncertlemezt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik