Virágzó vidékünk

Töksétányt is építenek az őrségi fesztiválon

facebook/őrségi tökfesztivál
facebook/őrségi tökfesztivál
Egy év kihagyás után újra megrendezik az Őrségi Tökfesztivált.

A megszokott időponthoz képest két héttel korábban tartják meg a térség legnagyobb gasztrokulturális rendezvényét, írta a Vaol.

Kapcsolódó
Az Őrség zöld aranya lett 2016-ban Magyarország tortája
A tortát augusztus 20-i nemzeti ünnepünkön kóstolhatjuk meg először.

A kezdeti, októberi rendezvény az évek haladtával szeptember utolsó hétvégéjére állt be állandó időpontnak. A mostani korai rendezést elsősorban a járványhelyzet indokolja: most még biztonságosan meg lehet valósítani a fesztivált.

Az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság által 2004-ben hagyományteremtő céllal elindított egynapos program ma már egy egész hétvégét kitölt, és Őriszentpéteren, Magyarszombatfán, Nagyrákoson és Szalafőn is lesznek programok szeptember 10-12. között.

Az Őrségben már meg­érett a tök, sajnos a szarvasok eszik is nagy erővel

– nyilatkozta a portálnak Őr Zoltán, Őriszentpéter polgármestere, hozzátéve: a környék települési önkormányzatai a kezdetek után társszervezőként csatlakoztak a fesztiválhoz.

mti/varga györgy Dísztököket válogatnak látogatók a XV. Őrségi Tökfesztiválon Őriszentpéteren 2018. szeptember 30-án. A fesztivál az Őrség jellegzetes terménye, az olajtök köré szerveződik, a hozzá fűződő népszokásokat is bemutatva.

A szervezők szeretnék, ha Őriszentpéteren minél többen kreatívan közreműködnének a tökös hangulat létrehozásában, ezért a város központjában megnyíló töksétányhoz várják a tök komoly vagy tök komolytalan tökös dekorációkat.

A fesztivál részletes programja IDE KATTINTVA olvasható.

Kapcsolódó
90 ezer tökből épült meg a látványos tökfalu
Ha még nem láttatok tökfalut, akkor mutatunk egyet.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik