Virágzó vidékünk

Siófok: a Petőfi sétányt sem kiköpni, sem lenyelni nem tudja a város hosszú ideje

Mohai Balázs / MTI
Mohai Balázs / MTI

Siófok a javuló gazdasági környezetben sem lép előre, az ötletek megvalósítása rendre elmarad, a város egy helyben topog, miközben Siófok nevét a vendégek leginkább a Petőfi sétánnyal kötik össze. Ez a megállapítás fogalmazódott meg a siófoki értelmiségieket és vállalkozókat tömörítő SióKör legutóbbi találkozóján, írja a sonline.hu.

Hoffmann Henrik, a Balatoni Turizmus Szövetség elnöke szerint utópisztikus gondolat megoldásként a Petőfi sétány bezárását vizionálni, hiszen az bár a város legkényesebb problémája, emellett a legmarkánsabb vonzereje is egyben.

Az előadó úgy fogalmazott: a sétány az, amit sem kiköpni, sem lenyelni nem tud a város hosszú ideje.

Egyáltalán nem biztos, hogy ha a mostanihoz képest valami teljesen mást csinálnánk a Petőfi sétányon, akkor az ugyanilyen sikeres tudna lenni. Lehet, hogy ugyanezt kellene csinálnunk, csak jobban, magasabb minőségben, más célközönségnek. Talán kultúrbulit kellene szervezni

– fogalmazott.

Hozzátette, a sétányt képében és tartalmában is meg kellene reformálni, emelni a színvonalat, amivel szelektálni lehet a vendégeket.

Más balatoni településnek nincs meg a kínálatában ez a lehetőség, és ha tetszik, ha nem, a buli határozta meg az elmúlt évtizedeket. Ha ez a fő termék, akkor meg kell tartani, de egy színvonalasabb közönségnek. Nem kell újra kitalálni Siófokot, hanem egy széles körben, mindenki számára elfogadható alapstratégia megalkotására volna szükség

– hangsúlyozta.

Kapcsolódó
5 csodás, képeslapra kívánkozó kápolna a Balaton partján
Ha a Balatonnál járunk, a fürdésen kívül számtalan látnivaló is akad, például kedves kis templomok elszórva körben a parton.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik