Virágzó vidékünk

Karácsonyi pulcsiban üdvözölték a vendégeket a bocik Nemesbükön

Mihály Szilvia
Mihály Szilvia
Cukiságfaktor kimaxolva.

A Balaton közeli Nemesbükön különös adventi meglepetéssel készültek Korosa András farmján – írja a LikeBalaton. A kürtös- és mézeskaláccsal és adventi hangulattal teljes településen a hétvégén  különlegességgel is találkozhattak az idelátogatók. A Korosa farmon nem csak a házigazda és a vendégek sétálgattak karácsonyi pulcsiban, de a bocik is kötött pulcsiban pózoltak, ezzel is fokozva a cukiságfaktort.

Sajtfarm, ahol a tehén nyugdíjba mehet

Vitathatatlan, Andrásnál még a tehenek is boldogok. A fiatal sajtkészítő családtagként tekint a nála élő állatokra, elképzelhetetlen, hogy az ő udvarából bármelyik állat vágóhídra kerüljön. A Korosa-birtok szabadtéri lakói annyira okosak, hogy András név szerint szólítja be őket fejésre. Szerető gazdája a nála élő 15 tehénnek.

A fajta teje rendkívül jó minőségű, magas a szárazanyag- és zsírtartalma, így kifejezetten alkalmas sajtkészítésre.  A Jersey tehén koncentrált tejű fajta, kiemelkedő, 7-7.5 % fölötti a tejük zsírtartalma, egy állat napi 20-25 liter tejet adhat.

Fogadj örökbe egy bocit!

Ha támogatni szeretnéd a bocik és tehenek életét, fogadj örökbe egy állatot, vagy lepd meg valamelyik családtagodat egy örökbefogadói oklevéllel.

Természetesen az örökbefogadott kedvenc továbbra is a farmon éli boldog életét. Látogathatod, segíthetsz a név választásában amikor borja születik, részt vehetsz az örökbefogadók nyílt napján. A befolyt támogatásokból szénát és abrakot vesznek.

Több támogatói csomagból lehet választani, az oklevél, valamint a programok mellett sajtcsomag is jár a jelképes gazdának.

Kapcsolódó
Egyre nagyobb divat a tehénölelgetés
Növeli a boldogsághormont a termetes emlősökkel töltött idő.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik