Virágzó vidékünk

Ilyen az élet a Balaton-felvidék gyöngyszemében

josef jordan
josef jordan
Salföld 365 napja 3 percbe sűrítve.

Salföldet látni maga egy élmény, megtapasztalni a falucska varázsát kiváltképp mesés kalandozás. A Balaton-felvidék semmi máshoz nem hasonlítható gyöngyszeme lélekemelő látvány, melyet korábban fotókon már megmutattunk a Sokszínű vidék olvasóinak.

Kapcsolódó
Három utca, hatvan ház, ötven lakos: Salföld, a Káli-medence csodája
Az egykor itt nyaraló családokból is költöztek a faluba.

Kurcz Lőrinc közelmúltban megjelent imázsfilmjében – melynek társszerkesztője, kreatív tanácsadója és producere Mesterházy Fruzsina – tüneményesen mutatják be a picinyke Balaton-felvidéki falu lakóinak mindennapjait három percbe sűrítve.

Salföld az alkotók szemével

  • Egy kis közösség mindennapjai – tél, tavasz, nyár és ősz egy közel hetven lelkes kistelepülésen, Salföldön, a Balaton-felvidék vulkanikus tanúhegyei övezte nyugodt völgy ölelésében.
  • Amilyen kevesen élnek Salföldön, olyan színes a közösség: a generációk óta itt élő családok megmaradó nénijei, bácsijai mellett az elmúlt harminc évben számos művész, alkotó és a vidéki élet iránt elkötelezett ember költözött ide.
  • Vannak, akik visszatértek az állattartáshoz, van, aki több száz éves, működő nyomdagépeit költöztette ide egy felújított pajtába, volt, aki a magyar avantgard fotós életet hozta el a faluba évtizedeken keresztül, és van, aki oldtimer traktorral jár a dombtetőre naplementét nézni.
  • A település életének szeretetteli bemutatásán túl Lóci és Fruzsi célja a turisták szemléletének gyökeres megváltoztatása.
  • Sokan csak a rohanó világban már megszokott módon, autóval végighajtva kapják lencsevégre a hagyományos építészetéről ismert falu egy-egy nádfedeles, skanzenbe illő lakóházát, közben lemaradnak azokról a sokszor apró szépségekről, amiket egy séta során, lassan szemlélődve vesz észre az ember.
  • Sokan pedig nem élvezhetik ki a tél szépségeit ezen a vidéken, pedig az élet a balatoni szezon lezárulta után sem áll meg.

Minden további szó helyett mesél a videó, mely készítőinek olvasóink nevében is gratulálunk.

Kapcsolódó
Salföld, a Balaton-felvidék utánozhatatlan gyöngyszeme
Egy virágzó vidék, amit testközelből is látni kell!
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik