Virágzó vidékünk

Élet a Tisza-tavon: film készül az ember alkotta paradicsomról

szinok gábor
szinok gábor
Közösen forgat három ismert természetfilmes, a siker borítékolható.

Megkezdődött és egy éven át tart egy sikerre ítélt természetfilm forgatása a Tisza-tónál. A film címe: Ember alkotta paradicsom. Az alkotság várhatóan 2023 tavaszán kerül a nézők elé.

Kapcsolódó
Valóra váltaná Makovecz álmát a Tisza-tó legnagyobb hírvivője
Úszópiacot és szemétfesztivált is tervez Ljasuk Dimitry. Interjú a tó nem hivatalos nagykövetével. 

Ez a film a Tisza-tó élővilága és az ember kapcsolatáról szóló, a megszokottól kicsit eltérő természetfilm lesz, amit közösen készítenek ismert természetfilmesek.

De kik is ők?

Szendőfi Balázs

Halkutató és természetfilmes, többek között a Budapest halai, A szőke tó és az RSD – A marasztalt folyó című természetfilmek alkotója. 2010 óta a Magyar Haltani Társaság aktív tagja.

Ljasuk Dimitry

Elsősorban Tisza-tavi természet- kalandfilmjeiről ismert filmes, “A Tisza nevében” című film rendezője. Közgazdász, reklámszakember, szenvedélye a filmezés, küldetése a Tisza megóvása, környezetvédelme.

Fehér Zoltán

Kovács László- és Zsigmond Vilmos-díjas operatőr, természetfilmes. A WWF Magyarország ajánlásával bemutatott “Vad víz sorozat, Aqua Hungarica” című természetfilm rendezője.

Ha kíváncsiak vagytok az elejétől a végéig egy természetfilm forgatására, ha érdekel benneteket, miként dolgozik és gondolkodik három különböző látásmódú filmes egy közös témán, ha érdekes történeteket olvasnátok és gyönyörű fotókat néznétek, akkor kövessétek az oldalunkat

– írták Facebook-bejegyzésükben.

Kapcsolódó
Így mutat a befagyott Tisza-tó a magasból
Magyarország második legnagyobb tava teljes egészében befagyott.
Olvasói sztorik