Virágzó vidékünk

Népességrobbanás a Győr melletti településen

Illusztráció/Youtube
Illusztráció/Youtube
Vámosszabadi folyamatosan terjeszkedik.

Az utóbbi években az ország legelső településévé nőtte ki magát a Győr mellett található Vámosszabadi községe, az elmúlt két évtizedben ugyanis itt nőtt a legnagyobb mértékben a népesség. A növekedés 267 százalékos, írta meg a Kisalföld.

A település most is hatalmas tempóban terjeszkedik, a parcellázásoknak nincsen még vége, így jóval nagyobbra is nőhet.

Kapcsolódó
Nincsen párja az új győri harangjátéknak Európában
Az eredeti harangok az első világháború alatt tűntek el.

Vámosszabadi település, amely Vámosszabadi-Szitásdombtól mintegy másfél-két kilométerre található, eredetileg Alsóvámosból és Győrszabadiból állt. A ’90-es évek elején ez egy 1000 fős falu volt, mára a lakók száma meghaladja a 3500 főt. Az igazi robbanás az utóbbi tíz évben következett be, akkor települtek be a legtöbben.

Bolt, parkolóhely, játszótér kevés, és a házaknak egyáltalában nincs udvaruk. Nagyjából akkora a telek, amekkora a ház, fűnek vagy növényeknek alig van hely. A településre költözők idejüket Győrben töltik. Az itt élők nagy többsége a városban dolgozik, ott vásárol be, és gyermekeit is oda viszi óvodába, iskolába.

Vámosszabadin jelenleg sincs egyetlen eladatlan foghíjas telek sem, és sorra nyílnak utcák, alakítanak ki lakóparkokat. Nagy az autóforgalmunk, és még nagyobb a lakosság cserélődése

– mondta el az egyik lakó.

Kapcsolódó
Győr a vizek és az életre kelt történelem városa
Aki először látogat Győrbe, azt érezheti, hogy ez a város egy kapu. A történelmi belvárosban bolyongva, a barokk házak között megnyílik a múlt és könnyen lehet, hogy egy nap is kevés egy kiadós, romantikus sétára. Megpróbálunk most egy kis útbaigazítással szolgálni!
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik