Ismét megrendezik a Magyar Ízek Versenyét Nyúlon, ahová még várják az őstermelői és kistermelői termékeket az ország minden tájáról. A versenyre többek közt szörp, szirup, lekvár, dzsem, méz, fűszerek, savanyúságok, szószok, sajtok és még sok egyéb kategóriában lehet nevezni. Egy kategóriában egy termelő bárménnyi terméket nevezhet, írja a kisalfold.hu.
A zsűri felkérése folyamatban van, lesznek meglepetések. Külön szervezzük a csiliszószokhoz a zsűrit, a mézekhez, a lekvárokhoz, sajtokhoz a kóstolókat. Lesz átfedés, de az igazi értékeket a speciális szakértők fogják megmutatni. A zsűri elnöke ezúttal Rauf Sven Tamás – Gasztrokibic – lesz. A zsűriben helyet kaptak például a győri Krúdy Gyula vendéglátóipari technikum tanára és diákjai is
– fejtette ki Marczali Krisztiánné Tímea szervező.
A verseny minősítési verseny, arany, ezüst és bronz minősítést ad, pontok szerint. Célja, hogy a hazai és hazánkban forgalomba hozható külföldi kistermelők termékeit népszerűsítsék és elősegítsék a fiatalok szakmai érdeklődését.
A megmérettetésre Magyarországon érvényes engedéllyel rendelkező kistermelők nevezhetnek, illetve külföldi is jelentkezhet, amennyiben a termék kistermelői és hazánkban hivatalosan forgalomba hozható. Nevezési határidő április 30., a részletek megtalálhatók a Magyar Ízek Versenye honlapján.
Az eredményhirdetés június 4-én lesz online, a díjátadót pedig Máriakálnokon, a levendulafesztiválon szervezik meg.