Mozaik

Új dizájnnal élesítették az ország legújabb online termelői piacát

Több, mint ezerötszáz termék szerepel kínálatukban.

A fogyasztói visszajelzések és a megrendelések száma alapján minden várakozást felülmúló tesztüzem végével élesben is elindult Magyarország legújabb online termelői piaca. A Közért+ online webshopja szeptember 6-tól megújult felületen várja a vásárlókat, akik a korábbinál jóval szélesebb termékkínálatból válogathatnak. A megnövelt raktárkapacitásnak köszönhetően bővítették a kiszállítási területet is, és egész hónapban hatalmas nyitási akcióval kedveskednek a hazai áruk kedvelőinek.

Pixabay/JuliJ

Március elejével kezdődött el Magyarország legújabb online termelői piacának tesztüzeme. A kozertplusz.hu szolgáltatásai iránt az elmúlt fél évben országszerte komoly érdeklődés mutatkozott, a megrendelések száma hónapról hónapra dinamikusan nőtt, az értékesítés volumene a tervek szerint megközelíti majd a nagyobb kereskedelmi láncok online forgalmát.

Dr. Czermann János vezérigazgató arról beszélt, a fogyasztói visszajelzések gyakorlatilag kivétel nélkül pozitívak voltak, hiszen míg a termelő helyett egy kalap alatt megoldják a digitalizációt, a minőségbiztosítást, a megfelelő marketinget és a logisztikát is, addig a fogyasztói oldalon ki tudják szolgálni azokat is, akik bár szeretik a termelői árukat, nehezen tudtak mostanáig hozzájutni.

Rengeteg vásárlónk visszajelzése az, hogy a gyerekkori ízeket visszük újra házhoz. Az ilyen visszacsatolások megerősítettek bennünket abban a hitben, hogy jó úton haladunk és kétszer akkora intenzitással folytattuk az elkezdett munkát. Sokat tanultunk az elmúlt időszakban és meggyőződtünk róla, hogy jelentős igény mutatkozik a magyar háztartásokban a magyar termékek iránt.

– fogalmazott.

Nyomon követhető termékek, versenyképes árak

A tesztüzem idején 300 termékből lehetett válogatni hazánk legújabb termelői piacán, ezt 1500 féle árura bővítették ki szeptember elejére, a közeljövőben pedig 5000-6000 termékből álló sortiment kialakítását tűzték ki célul, melyek között már a nagyobb magyar brandek is megtalálhatók lesznek a termelői áruk mellett.

Jelentősen nőtt a kiszállítási terület is. Budapest, Pest megye és az M1-es és M5-ös autópálya vonala mellett már a Balaton, a Velencei-tó és Székesfehérvár térségében is kiviszik a megrendelt csomagokat, de a termékek egy része hamarosan az ország teljes területén elérhetővé lesz.

Pixabay/Angine-Akyurt

Az eddigi egy telephely helyett hamarosan három raktárból szolgálják ki a vevőiket: Kiskőrös mellett Győrben és Pest megyében is megkezdte a logisztikai központok fejlesztését, a további raktárak jelentősen növelik majd a forgatható áruk mennyiségét, és gyorsítják logisztikai folyamatokat.

Árban is igen versenyképesek, aminek köszönhető a Közért+ a rövid ellátási láncnak és a kereskedelmi stratégiájuknak.

Mi közvetlenül a termelőtől a fogyasztóhoz visszük az összeállított csomagokat és szerényebb haszonkulccsal dolgozunk, így vásárlóink is versenyképes árakon érhetik el a termékeket. Arra törekszünk, hogy nálunk a beszállító és a vásárló is jól járjon!

– értékelt dr. Czermann János.

Szeptemberben akár 30-40 százalékos kedvezménnyel kínálják portékáik egy részét, a kampányban résztvevő termékek hetente frissülnek majd.

A győri Széchenyi István Egyetem szakmai mentorálásával megvalósuló projekt a Digitális Agrár Stratégia végrehajtása körében, a Digitális Termelői Piac program részeként valósulhat meg.

Ha ősz, akkor immunrendszer-erősítés

Az őszi-téli szezonban, elsősorban a nagyobb szellemi megterhelés és a közösségbe való visszatérés miatt, a gyermekek és a felnőttek számára egyaránt fontos az immunrendszer erősítése, ami a leghatékonyabban szezonális gyümölcsök és zöldségek fogyasztásával érhető el.

Dr. Kovács Viktória Anna, a kozertplusz.hu táplálkozás-tudományi szakértője arról beszélt, hogy ha tudatosan vásárolunk, akkor ősszel is közel annyi friss terméket fogyaszthatunk, mint a nyári hónapokban.

A gyümölcsök között elég csak az almára vagy a szőlőre gondolni, a zöldségek esetében pedig ilyenkor ajánlott sok céklát, sütőtököt, káposztafélét és rebarbarát fogyasztani. Mindig fontos a változatosságot szem előtt tartani annak érdekében, hogy minél többféle tápanyaggal támogassuk szervezetünket. Válasszuk minél többféle színben a zöldséget és gyümölcsöt, hiszen az eltérő színű termékek vitamintartalma is különböző.

Az egészséges táplálkozás nemcsak a mindennapos zöldség- és gyümölcsfogyasztásból áll, hiszen legalább ilyen fontos, hogy étkezésünk része legyen  a zsírszegény hús és a tejtermék is.

-mondta a szakértő.

Az iskolakezdés apropóján a szülőknek azt ajánlja, az uzsonnás dobozba a nyers, lehetőleg helyi, termelői forrásból származó zöldségek és gyümölcsök mellett helyezzenek zsírszegény felvágottakból, sovány sajtokból és teljeskiőrlésű pékáruból készülő szendvicset a gyermekeknek, illetve tegyenek mellé olajos magvakat, aszalt gyümölcsöket, hogy napközben is folyamatosan magas legyen az energiaszintjük.

Kapcsolódó
Házi sertésburger valódi élelmiszerekből
Létezik adalékmentes, kistermelői finomságokban gazdag hamburger? Bizony létezik, és mi magunk is elkészíthetjük. Mutatjuk a receptet.
Olvasói sztorik