Virágzó vidékünk

Megszépült a Keszthely fölötti magaslatok legdélebbi kilátója

gyenesdias.info.hu
gyenesdias.info.hu
A környék további látnivalóit is érdemes felkeresni.

Az elmúlt években a Bakonyerdő Zrt. erdeiben, ökoturisztikailag kiemelt területeken számos értékteremtő fejlesztés valósult meg, a Széchenyi 2020 európai uniós pályázati rendszer keretein belül, a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. által vezetett konzorciumban.

E folyamatban pályázati támogatással a biztonság érdekében a gyenesdiási Festetics kilátót statikailag megerősítették, biztonsági hálót kapott, elemeket cseréltek, így megszépülve várja a turistákat, írta a gyenesdias.info.hu.

Kapcsolódó
Visszafoglalta a természet a gyenesdiási bányakatlant
Akár filmet is forgathatnának itt a megannyi elképesztő és egyedi formák látványával.

A kivitelezés ugyan csúszott, ám 2022. március 30-án a Bakonyerdő Zrt. ünnepélyes keretek között felavatta a megújult kilátót.

gyenesdias.info.hu

A Festetics kilátó a Keszthely fölötti magaslatok legdélebbi kilátója, ahonnan a Balaton nyugati öblét, egyik legnagyobb városát és a Keszthelyi-hegység erdőrengetegét vehetjük szemügyre.  A látványhoz három emeletet kell megmásznunk a legfelső szint eléréséhez.

Áprilistól tehát bátran tervezhetjük kirándulásainkat a Nagymezőről pár perces sétával elérhető kilátó érintésével, de a környék további látnivalóit is érdemes felkeresni, amihez remek „körítés” a minden évszakban gyönyörű arcát mutató természet.

Kapcsolódó
Gyenesdiás az első klímabarát község
Az 1990-es évek végén az elsők között fogalmaztak meg települési környezetvédelmi programot.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik