Virágzó vidékünk

10 település kaphatja meg a madárbarát címet

pixabay
pixabay

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) az évtizedek óta futó lakossági Madárbarát kert program sikerére alapozva pályázatot hirdet önkormányzatok részére Madárbarát település mintaprojektek megvalósítására.

A Madárbarát település mintaprojektre olyan önkormányzatok pályázhatnak, amelyek lépéseket kívánnak tenni az ember és a természet összhangjának újbóli megteremtésére, és amelyek közterületein, intézményeiben még nincsenek madárvédelmi eszközök (odúk, odútelepek) kihelyezve

– közölte az MME.

A közlemény szerint a nyertes önkormányzatok a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesülettől településenként 1 millió forint értékben madárvédelmi, természetvédelmi eszközöket kapnak, továbbá egy Madárbarát mintakert tanösvényt és kétéves szaktanácsadást is elnyernek.

A pályázók közül összesen tíz települést választanak ki. A pályázatot az MME szakmai bizottsága fogja elbírálni. A pályázat benyújtásának határideje június 10. További részletek és a pályázati űrlap az MME oldalán érhető el. A pályázatot a Közösen a természetért Life 20 NGO4GD /HU/000037 című projekt keretében hirdeti meg az MME.

Kapcsolódó
Madárbarát kert: többet ad a kevesebb levélgereblyézés
A hullott lomb és a gyep madárbarát kezelésével jóval több állat életét tudjuk befolyásolni.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik