Kertünk-Portánk

Madárbarát kertet alakítottak ki a szolnoki mentősök

Madárfigyelő Szolnok - Bird watching/Facebook
Madárfigyelő Szolnok - Bird watching/Facebook
A szépen gondozott parkban most már a madarak is igazán jól érzik maguk.

A szolnoki mentőállomáson dolgozók nem csak az emberekre, hanem a kismadarakra is odafigyelnek. Ezt mutatja az is, hogy a napokban egy helyi önkéntes vezetésével, a lakosság segítségével madárbaráttá tették a környezetet, madárodúkat telepítettek a mentőállomás parkosított kertjébe, írja a szoljon.hu.

Kapcsolódó
15 fecskefészket vertek le egy baranyai faluban
A férfit zavarták a fészkek a háza falának festésében.

Az ötletgazda Tóth Gyula volt, aki úgy gondolta, munkahelye parkja tökéletesen védett terület, ideális hely lenne madárodúk kihelyezésére. Felvette a kapcsolatot Hajdú Tamással, a Madármegfigyelő Szolnok Állomás tulajdonosával, aki örömmel segített a mentőállomás madárbaráttá tételében.

Felmérték a terepet, beszerezték az engedélyeket, majd a lakossági összefogás révén összegyűlt 10 odút kihelyezték a mentőállomás parkjába.

Madárfigyelő Szolnok – Bird watching/Facebook

Az engedélyek beszerzése után öt B, három A és két C típusú odút, valamint két ponton itató-fürdőhelyet telepítettünk, ami szintén elengedhetetlen kelléke egy madárbarát kertnek

– mondta el Hajdú Tamás.

A természetbarát fiatalember szerencsére egyre több „felkérést” kap. Így például a szolnoki mentőállomás után hamarosan a martfűi mentőállomásra is odúk kerülnek.

Kapcsolódó
Divatszerűen változhat a madarak éneke
Az egyedek új dalszerkezeteket tanulnak egymástól.
Olvasói sztorik