Virágzó vidékünk

A Tisza több programot nyújt, mint elsőre hinné (x)

iványi aurél/szeged.hu
iványi aurél/szeged.hu
Szeged élete ősidőktől fogva összefonódott a vízzel, így nem véletlen, hogy a Tisza is számos vízi szabadidős elfoglaltságot kínál. Ezeket szedtük össze.

Sétahajózás a Tiszán

Felejthetetlen élményt jelenthet a szegedi sétahajózás – akár egyedi megrendelésre, különjáratra is. Szeged különleges képét és a Maros torkolatát is láthatjuk a városnéző hajótúra során, de lehetőség van egy kis „szomszédolásra” is, Magyarkanizsára vagy akár Zentára is eljuthatunk a folyó hátán.

Az egy órás sétahajózás a Roosevelt-téri kikötőből indul. A hajó Szeged belvárosa mellett, a két híd érintésével halad egészen a Maros torkolatáig, ott megfordul, majd az árvízi emlékmű és a Boszorkánysziget után visszatér a kikötőbe.

A sétahajózáson túl a Pontoon Boat hajón kapcsolódhatunk még ki luxuskörülmények között. Ezek a hajók inkább úszó ,,vízi terasznak” felelnek meg, tágasabbak, kényelmesebbek, mint a hagyományos sétahajók. A Pontoon Boat hajók Magyarország vezető ponton hajói, bármikor igénybe vehetők, egy hívással lefoglalhatóak, akár 8 személyre is.

Kajakbérlés és vízitúrák

Ha valaki inkább magától evezne a Tiszán, azoknak inkább a kajakbérlést ajánljuk, mivel Szeged vízi város, így erre egyre több helyen van lehetőség. Akik szeretik a természetet és a Tiszát, illetve a Marost, azoknak ideális program lehet egy néhány órás vízitúra Algyőről vagy Makóról a Szegedi Vízitelepre.

A MVM SZEGED Vízisport Egyesületnél is tudunk hajót, , sárkányhajót, kajakot, kenut és csónakot bérelni. De ott van még a Foka Ökokikötő is, ahonnan szintén bérelhetőek kajakok és kenuk, de akár nagyobb vízijárművek is. Sőt, ha magunktól nem vágnánk neki a folyónak, szerveznek egy-, illetve kétnapos kenutúrákat is.

A már fentebb említett MVM SZEGED Vízisport Egyesület is szervez túrákat, emellett pedig különböző programokat is indítanak: Tisza-átúszás, Vízivándor tábor gyerekeknek. Segítenek osztálykirándulás vagy céges csapatépítő nap megszervezésében is, sőt, egy jóízű evezés után az ezerarcú Tiszán táborozási lehetőséget is biztosítanak a Szegedi Vízitelepen.

Ajánljuk még az evezzitthon csapatát is, akik az Alsó-Tiszán szerveznek vízitúrákat, a honlapjukon többféle túra is található, különböző megállóhelyekkel.

Szegeden még sárkányhajót is bérelhetünk, ha többen vagyunk. Ez a hajó egy kenu típusú hajó, Dél-Kínból származik, és nem sok helyen lehet kipróbálni az országban.

Mediterrán hangulatú szabadstrand

Nemcsak Budapestnek van mediterrán hangulatú szabadstrandja, hanem Szegednek is. A Lapos Beachen százötven napozóágy, ötven „természetes napernyő” is van. A strandolók biztonsága érdekében térfigyelő kamerarendszer és vízimentő szolgálat is üzemel a strandidényben.

Kapcsolódó
Mediterrán hangulatú szabadstrand nyílt a szegedi Tisza-parton
Szlogen is született: a Lapos magasan a legjobb!

A strandon található Garden Bisztróban pedig halételek, saláták, grill fogások kaphatóak.

Szórakozás a Tiszánál

Más feeling, de tökéletes helyszín a TiszaDOKK, egy igazán exkluzív környezet a belvárosban a Tisza-parton. Kellemes kikapcsolódás nappal, éjszaka pedig bulizni is lehet. Napközbeni kiülős helynek a Garden Stéget ajánljuk. Ahogy a nevében is benne van, gyakorlatilag egy stégen alakították ki az éttermet és a pubot.  Amit még érdemes megemlíteni, az a Tisza River Étterem és Rendezvényhajó. A hajó inkább céges rendezvényekre és esküvőkre bérelhető ki.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik