Virágzó vidékünk

Órák alatt eltűnt a 16 hektáros csákberényi pipacsmező

pixabay
pixabay
Érkezett egy traktor, ami vízszintes tengelyű szárzúzóval megszüntette a látványosságot.

A Csókakő és Csákberény közötti borúton, ahol rendkívül magas a kerékpárosok száma is, az elmúlt napokban sokan álltak meg a több hektáros pipacsmező mellett, hogy képeket készítsenek a páratlan szépségű területről, írta a Feol.

Kapcsolódó
Pipacs születik és gyönyörű mező lesz belőle
Pirosba öltözött az ország sok részén a határ.

A Csákberényhez tartozó Orondi Szőlőhegy meredek oldalával szemben nagy kiterjedésű szántóföldek vannak az út túlsó partján. A területet művelő gazda lucernát ültetett, ám eső híján a lucerna sem tudta beborítani azt a 16 hektárt, ahová elszórta a vetőgép.

A lucerna által szabadon hagyott felületen megvetette a lábát a szelek szárnyán szálló pipacs, és mivel az egy igen szapora növény, ezért hamarosan vörösen lángoltak a hektárok

– olvasható a portálon.

Aztán érkezett egy traktor, ami vízszintes tengelyű szárzúzóval néhány óra leforgása alatt megszüntette a látványt.

Lett is erre nagy felháborodás Csákberényben, ám végül mindenki belátta: a saját területét mindenki lenyírhatja, ha akarja, másrészt ha nem teszi, csak azért, hogy mindenki másnak tessen az a föld, akkor a tulajdonost büntetik meg.

A pipacs gyomnövénynek számít a mezőgazdaságban, vagyis éppolyan gaz, mint az összes többi, csak ez gyönyörű virág, 16 hektáron pedig kiváltképp.

Kapcsolódó
Csodás fotók a naplemente és a pipacsmező találkozásáról a Balatonnál
Györkő Zsombor felvételei képzeletben a helyszínre varázsolnak bennünket.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik