Vonyarcvashegyi a Balaton idei legjobb strandja

Kihirdették a Kék Hullám Zászló verseny eredményét, és a különdíjas strandokat is.
Kapcsolódó cikkek

Idén immár 19. alkalommal hirdette meg a Balatoni Szövetség a Kék Hullám Zászló strandminősítést. Ahogy arról írtunk is, ebben az évben rekord mennyiségű strand kívánta megmérettetni magát: 45 balatoni strand vállalta, hogy a bejárás során szigorú szempontrendszer alapján vizsgálja meg őket az értékelő bizottság.

A helyszíni bejárások június 20-tól öt napon keresztül zajlottak. Vizsgálták egyebek közt a parkolási viszonyokat, a vizesblokkok állapotát, az akadálymentesítést, a virágosítást, a gyep és a meder állapotát, a játszótereket, a sportolási lehetőségeket és a gyerekbarát szolgáltatásokat. Nézték a vendéglátóhelyek kínálatát is, külön odafigyelve arra, hogy helyi termékek is vannak-e a kínálatban.

Kapcsolódó
Csak három kutyás strand van a Balatonnál
Évről évre egyre nagyobb az igény a minőségi kutyás strandok és kutyás fürdetőhelyek iránt.

A bejárások után a strandok egytől öt csillagig kaptak értékelést.

Idén többféle különdíj is kiosztásra került. Két év kihagyás után idén újra meghirdették a Balaton Családbarát Strandja és a Balaton Legzöldebb Strandja különdíjakat is, de a három Balaton parti megye: Veszprém, Zala és Somogy megye önkormányzata is ajánlott fel különdíjat egy-egy – a minősítés során kiemelkedően szereplő – megyéjükben található strand számára.

A legtöbb pontszámot 2022-ben a vonyarcvashegyi Lido strand kapta. Remek eredményét többek közt a strand előtt található nagy, ingyenes parkolónak, a vízben elhelyezett játszóhajónak, a májusban felavatott cumifának és egyéb gyerekbarát szolgáltatásoknak, valamint a mai igényeket kielégítő, kulturált vendéglátóhelyeknek köszönheti.

További 28 balatoni strand érdemelte ki a legjobbaknak járó ötcsillagos Kék Hullám Zászlót, 14 strandra négycsillagos, 1 strandra háromcsillagos és 2 strandra kétcsillagos zászlót tűzhetnek ki.

Öt csillagot kapott 

Négy csillagot kapott

Három csillagot kapott

Két csillagot kapott 

További díjak:

Kapcsolódó
41 strandon indul az ingyenes Mozdulj Balaton! programsorozat
Idén 19. alkalommal rendezik meg az eseménysorozatot.