Virágzó vidékünk

Ötcsillagos minősítésre hajt 45 balatoni strand

Nyitott Balaton/Facebook
Nyitott Balaton/Facebook
Újdonság ebben az évben a Balaton gasztrostrandja díj.

Idén is sor kerül a balatoni strandok értékelésére, a Kék Hullám Zászló minősítésen 45 strand méretteti meg magát ebben az évben. A szervező Balatoni Szövetség és partnerei végigjárták a fürdőhelyeket. A cél, hogy a strandok folyamatosan fejlődjenek, írja a TV Keszthely.

Kapcsolódó
Ezen az 57 helyen strandolhatunk ingyen a Balatonnál
A nyaralás tervezésekor érdemes figyelembe venni, hogy van-e a közelben szabadstrand, mely jelentősen csökkentheti a költségeinket.

A Kék Hullám Zászló minősítést 2004 óta hirdeti meg a tó menti önkormányzatokat tömörítő Balatoni Szövetség. A legjobbak ötcsillagos zászlót szerezhetnek.

A strandbírálat során több dolgot is figyelembe vesznek. A vizesblokkok mellett az akadálymentesítés és a családbarát szolgáltatások is fontosak. Jó, ha van baba-mama szoba, gyermekmosdó és jól felszerelt, modern játszótér. A víz, a meder, a part és szolgáltatások minőségét is figyelembe veszik az ítészek.

A Balatoni Szövetséghez idén rekordszámú nevezés érkezett.

45 strandüzemeltető gondolta úgy, hogy megméretteti a strandját. Ez egy nagyon jó lehetőség az üzemeltetők számára, hogy összehasonlítsák, hol tartanak a fejlődésben, milyen szinten vannak a többiekhez képest

– mondta el a TV Keszthelynek Fabacsovicsné Kovács Krisztina, a Balatoni Szövetség titkára.

Újdonság ebben az évben a Balaton gasztrostrandja díj. Ennek zsűrizésében a Balatoni Kör működik közre. Szeretnék arra ösztönözni a vállalkozókat, hogy helyi alapanyagból, jó minőségű ételek, italok készüljenek.

Azok között a strandok között, ahol több minőségi vendéglátóhely üzemel, illetve azt is fokozottan figyelembe vesszük, ahol télen-nyáron üzemelő vendéglátóegységek vannak jelen. Nagyon fontos a minőségi alapanyagok használata, plusz pont a helyi alapanyagok használata

– nyilatkozta Kövérné Kalmár Mónika, a Balatoni Kör delegáltja.

Idén újra keresik a Balaton családbarát strandját és a „legzöldebb” strandot is.

A zsűri árgus szemekkel figyelte a környezetbarát megoldásokat és a zöldfelületek, virágosítások állapotát.

Idén is jelentős, strandonként akár 30 millió forint támogatást kaphattak az üzemeltetők a Magyar Turisztikai Ügynökség Kisfaludy strandfejlesztési programjában, amit az ítészek szerint a strandok jól hasznosítottak.

Kapcsolódó
Csak három kutyás strand van a Balatonnál
Évről évre egyre nagyobb az igény a minőségi kutyás strandok és kutyás fürdetőhelyek iránt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik