Virágzó vidékünk

Titokzatos fehér vadállatot fotóztak Somogyban

Elképesztő látványt nyújtottak a fehér sakálkölykök.

Király Tünde a természet nagy barátja, aki Facebook oldalán fotókon rendszeresen közzéteszi élményeit, közte az erdő vadjaival történt találkozásait.

Kapcsolódó
Aggasztó gyorsasággal terjed az országban a titokzatos aranysakál
A borjak, gidák, apróvadfajok, háziállatok is veszélyben lehetnek a ragadozó előfordulási helyein.

A napokban egy Belső-Somogyban történt különös esetről számolt be a hölgy.

Egyik este, a több órás várakozás végén pillantottam meg nagyon messze a kiszáradó halastó medrében egy világító, fehér pontot. Próbáltam a teleobjektíven keresztül figyelni, hogy mi is lehet az. Először azt hittem, hogy a környékbeli fehér cica jött le a nádasba vadászni. De olyan más volt a formája az állatnak. Lőttem róla 1-2 képet, mondom majd otthon a számítógépen belenagyítok és jobban szemügyre veszem. Hááát már akkor körvonalazódott, hogy sakál lehet ez

– fogalmazott.

Másnap megint kiült a meder szélére, szarvasokra várt, és titokban remélte, hogy megint jön az a kis fehér valami. Egyszer csak mozgást észlelt, óvatosan próbált kinézni a nád takarásából.

Hát látom, hogy viszonylag közel, 4 fehér sakálkölyök szaladgál, játszik, aztán még egy hagyományos színű is feltűnik. Elképesztő látványt nyújtottak, alig hittem a szememnek

– emlékezett a történtekre.

Sikerült néhány fotót készítenie, olyat sajnos nem, hogy mind az öt titokzatos sakálkölyök rajta legyen, mert nem volt a gépe olyan pozícióban és ilyenkor nincs lehetőség helyezkedésre, mert észreveszik és pillanatok alatt eltűnnek.

Az élmény azonban megmarad örökre.

Kapcsolódó
Ravaszabb a rókánál az aranysakál
Meglehetősen elszaporodtak az aranysakálok Magyarországon.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik