Virágzó vidékünk

Tapolca után Sümegen is lépcsőt festenek

VarjasArt/Fcebook
VarjasArt/Fcebook
Különleges, egyedi alkotással gazdagodik a város.

Varjas Judit képző- és iparművész az immár széles körben ismert tapolcai Halas lépcső alkotója most Sümegen forgatja az ecsetet, s teszi szebbé, barátságosabbá a város egyik lépcsőjét és közvetlen környékét, írja a veol.hu.

A megbízást egy magánszemély felkérésére vállalta. Lelkes helyi önkéntesek előkészítették számára a kiszemelt falrészt, amit aztán Varjas Judit el is kezdett feldíszíteni alkotásával. A lépcső sem marad ki a Kossuth Lajos utcát a Városi Piaccal összekötő átjáróban.

A motívumvilág tekintetében a művész szabad kezet kapott, a kérés annyi volt, hogy Sümeg jellegzetességei köszönjenek vissza a már elkészült műben.

VarjasArt/Facebook

A műbe belevontam a gesztenyevirágot, Kisfaludy Sándorra és Szegedi Rózára utalva kedvenc virágaikat, a liliomot, a rózsát és az aranyesőt. Sümegnél a szőlészeti, borászati hagyományok sem elhanyagolhatók, így az oldalfalon ez is megjelenik, ahogy a Püspöki Palota is, a lépcsőn a városcímerben található minta, középen pedig Ramassetter Vince kékfestő motívuma tűnik majd fel. A tervek szerint idekerül még egy kandeláber és kamerát is elhelyeznek itt, miután én végeztem. Terveim szerint, ha az időjárás úgy akarja, nagyjából tíz nap, két hét múlva fejezem be a festést

– mondta el Varjas Judit a portálnak.

A festménnyel egy különleges, egyedi alkotással gazdagodik Sümeg.

Kapcsolódó
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik