Virágzó vidékünk

Minden újszülött saját fát kap Békésen

Polgár Zoltán - Hivatalos/Facebook
Polgár Zoltán - Hivatalos/Facebook
Már 376 fát ültettek el az akció keretében a településen.

Remek közösségi esemény keretén belül Békés város nyolcvankét gömbkőrist ültetett el az elmúlt egy évben született gyermekek és családjaik tiszteletére szombaton reggel, a 470-es út mellett haladó kerékpárút mentén, adott hírt róla Polgár Zoltán, Békés városának alpolgármestere közösségi oldalán.

A képviselő-testület még 2020-ben döntött arról, hogy az abban az évben, majd azt követően született békési gyermekek tiszteletére egy-egy facsemetét ültetnek, illetve ajándékoznak.
2020-ban húsz család közösen ültetett kőrisfát a Május 1. parkban, harminc család pedig az otthonában az önkormányzattól kapott szilvafát ültethette el.

2021-ben, ami már teljes év volt a Babafa-program szempontjából, 170 család igényelt gyermekének facsemetét, így a békési gyermekek és szüleik tiszteletére 64 gömbkőris lett elültetve a 470-es főút melletti kerékpárút mentén, hogy árnyat adjanak a kerékpározóknak, illetve a településre érkezőket ez a különleges „babafasor” fogadja. A többi család az otthonában szilvafát ültetett.

Polgár Zoltán – Hivatalos/Facebook

Idén 156 család jelentkezett a Mert Fából lesz az Erdő elnevezésű programra. Hetvennégy család kérte, hogy otthonukban ültethessék el a fákat, részükre a szilvafákat szerdán délután ki is osztottuk, az említett nyolcvankét gömbkőris pedig szombaton reggel került a helyére. A programban összesen már 376 fát ültettünk el. Tisztelet a gyermekeknek, tisztelet a családoknak

– írta Polgár Zoltán a Facebookon.

A szombati, jó hangulatú eseményen gyerekek, szülők, nagyszülők egyaránt jelen voltak. Ezzel tovább bővült és szépült a Babafasor a csabai úton.

Polgár Zoltán – Hivatalos/Facebook
Kapcsolódó
Országszerte ezrével ültetik a facsemetéket
Településfásítási program zajlik a MOL-Új Európa Alapítvány VárosFa Programja keretében.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik