Virágzó vidékünk

Országszerte ezrével ültetik a facsemetéket

Balogh Márta, Diósd Város Önkormányzata
Balogh Márta, Diósd Város Önkormányzata
Az ültetéshez kapcsolódva a városokban erdőpedagógiai foglalkozásokat is tartanak.

Az idei év egyik legjelentősebb településfásítási kezdeményezése a MOL-Új Európa Alapítvány VárosFa Programja, erőől írt a Pilis Parkerdő Zrt közleményében.

Kapcsolódó
Faültetési akcióval tisztítják a levegőt Orfűn
Kísérleti jelleggel indított karbonsemlegesítési projektet a település.

A program keretében hétezer darab sorfát igényelhettek a tízezer főnél nagyobb települések. Október folyamán ültetik el a fákat, a programban a Pilisi Parkerdő Zrt. is aktív szerepet vállal. Az önkormányzatok szakmai segítséget kapnak az ültetéshez, a területen illetékes állami erdőgazdaságtól.

A nyár folyamán több mint száz város igényelt sikeresen, egyenként legfeljebb hetven darab sorfát, melyeket tizenhat fafajból választhattak ki.

A faültetési akció célja, hogy segítségével jelentősen bővüljön a tízezer főnél nagyobb települések városi faállománya.

Balogh Márta, Diósd Város Önkormányzata

2022 októberében tizenhét városban közel ezerkétszáz darab sorfa ültetéséhez nyújt szakmai segítséget a Pilisi Parkerdő. A cég úttörő szerepet vállalt a „városi erdő” koncepciójának kialakításában. A főváros és környéke hárommilliós lakosságú körzetében stratégiai célként határozta meg a városi erdőkezelést.

Az elmúlt ültetési szezonban a Pilisi Parkerdő több mint huszonötezer facsemetét ültetett, és Budapesten 75 hetvenöt százalékra emelte a folyamatos erdőborítással kezelt területek arányát.

Kapcsolódó
Harmincegyezer fát ültetnek el Kecskeméten
Változatos fajösszetételű fagyűjteményt, sokszínű növényvilágot szeretnének létrehozni.
Olvasói sztorik