Virágzó vidékünk

Hárommilliárdos fejlesztés a Pilisi Parkerdőben

Javulni fog az erdei kerékpáros-infrastruktúra, új elemekkel bővül a Nagyvillám-sípálya, további parkolóhelyek létesülnek és tematikus játszótér is épül.

Az MTI-nek küldött közleményben emlékeztetnek arra, hogy már megvalósult több fejlesztés is, például a Prédikálószéki-kilátó, a Fekete-hegyi kulcsosház, illetve a Hidegvölgyi négy évszakos pihenőhely megújítása.

Kapcsolódó
Elültették az újszülöttek erdejét a Duna mentén
Elsősorban kocsányos és kocsánytalan-tölgyet, valamint csert ültettek.

A rekonstrukciós munkák jövőre folytatódnak, az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ (AÖFK) támogatásával további turisztikai szolgáltatással, illetve infrastruktúra-fejlesztéssel bővül a Pilis és a Visegrádi-hegység aktív turisztikai kínálata.

A 62,6 kilométer hosszú, kerékpározásra alkalmas erdei út felújítására már elkészültek az egyesített engedélyezési és kiviteli tervek. A kivitelező kiválasztására a közbeszerzési eljárást várhatóan még az idén kihirdetik.

A meglévő 9 parkolási helyszínen növelik a helyek számát  az autóval és az autóbusszal érkezők számára is. Emellett javul a parkolók infrastruktúrája.

A Visegrád melletti Nagyvillám-sípálya szintén fejlődik, elkészültek a több mint 300 négyzetméteres, magas színvonalú, négyévszakos fogadóépület kiviteli tervei. A pálya két új, húzókaros felvonót kap majd. A kivitelezések várhatóan jövő év végéig megvalósulnak, a beruházások összértéke meghaladja a 3 milliárd forintot.

A beruházás része egy tematikus játszóteret és egy vadbemutató-kertet is tartalmazó, a Mogyoróhegyi Ökoturisztikai Központ, amelynek a kivitelezése várhatóan 2022 tavaszán kezdődik – írták.

A Pilisi Parkerdő által kezelt erdőkben évente több mint 30 millió látogató fordul meg.

Kapcsolódó
Új erdőrezervátumot alapított a Pilisi Parkerdő
Ezek védett erdőrészek, amelyek érintetlen magterületből és a körülöttük elterülő védőzónából állnak.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik