Virágzó vidékünk

Egyre több a kutyabarát hely a Balatonnál

Active Care Kutyapanzió és napközi
Active Care Kutyapanzió és napközi
Egy étteremben kutyabarát menüt is bemutattak.

Már több száz kutyabarát hely van a Balatonnál, ez az őszi időszakban lezajlott programokon, fesztiválokon is kiderült, de van még hova fejlődni. Nagy szükség van a kutyabarát helyekre, írja a veol.hu.

Ősszel is számtalan program van a Magyar Tengernél, amelyek miatt érdemes ide utazni, az elmúlt hetekben több rendezvényen pedig kutyabarát szállásokat és kávézókat is népszerűsítettek. Tihanyban, a 20. Gardália Fesztiválon Varga László étteremtulajdonos még egy kutyabarát menüt is bemutatott.

A menü mellé egy speciális teafilter is járt, amely vidám, kutyás formájával próbálta felhívni a figyelmet az állatbarát helyek fontosságára, amit nagyon sok vendég igényel.

Már sok kutyabarát szálláshely, étterem és kávézó működik a Balatonnál, és a kutyás, teás akcióval ezekre szeretnék felhívni a figyelmet a Nyitott Balaton akción belül

– mondta Fekete Tamás, a BTSZ alelnöke.

Négy évvel ezelőtt már elkészült egy olyan térkép, amely a kutyabarát helyeket mutatta be. A térképen az akkori  két hivatalos kutyás strandon kívül (földvári és fonyódi) 22 szálláshely, 10 borászat, 21 étterem és cukrászda, 15 turisztikai látnivaló és 10 állatorvos címét is feltüntették.

Mára a kutyabarát szállások, éttermek, kávézók száma megnőtt, főként a kisebb szállásadók váltak kutyabaráttá. A  közelmúltban körülbelül 30 ezer szálláshely újult meg a Kisfaludy programban. Ezek jelentős része egész évben nyitva van, közülük sok a kutyabarát hely.

Sok helyen meg is lehet már szállni a kutyával, de kevés még az olyan szállásadó, ahol a kutyákat is vendégként kezelik, és különleges szolgáltatást kapnak a négylábúak is. Van olyan hely, ahol a kutyákat welcome drinkkel: egy tál friss vízzel fogadják, máshol kijelölnek a szállodán belül egy elkerített, nyugalmas sarkot, ahol a bejelentkezés alatt leheveredhetnek a négylábúak. Sok helyen lehet bérelni ágyat és kanapét védő plédet a kutyáknak, de van szállodai itató- és etetőtál is.

Máshol a környék állatorvosáról, kutyakozmetikusáról helyeznek ki információkat a vendégeknek.

Egyre több olyan szálláshely működik, ahol tudják, mire van szükségük a kutyával érkező vendégeknek, akik nagyon sokan vannak

– mondta Antal Bernadett, az Alsóörsön található Laroba Wellness Hotel menedzsere.

Kapcsolódó
2021-ben ezek az év kutyabarát helyei
Nyolcadik alkalommal szervezték meg az Év Kutyabarát Helye kampányt.
Olvasói sztorik