Virágzó vidékünk

Közadakozásból készülhet el az ünnepi díszkivilágítás Szentgotthárdon

facebook/Szentgotthárd Város Önkormányzata
facebook/Szentgotthárd Város Önkormányzata
Összefogott a lakosság és a helyi vállalkozók.

Szentgotthárd Város Önkormányzata még októberi ülésén intézkedési tervet fogadott el annak érdekében, hogy a kialakult energiaválságot kezelje, közölték november 2-án a város weboldalán.

Az energiamegtakarítást célzó intézkedések részét képezte a karácsonyi díszkivilágítás redukálása is. A képviselőtestület annak érdekében, hogy a megszokott adventi utcakép, díszkivilágítás idén is meglegyen a város főterén, vállalkozói és lakossági összefogást hirdetett a díszkivilágítás pénzbeli támogataására.

Szentgotthárdon idén a karácsonyi teljes díszkivilágítás csak abban az esetben valósulhat meg, ha ennek költségei vállalkozói vagy egyéb befizetésekből finanszírozhatóak lesznek. Amennyiben 2022. november 16-ig felajánlásokból és tényleges befizetésekből 1.000.000.-Ft összegyűlik, akkor a SZET Szentgotthárdi Kft. elvégzi az időigényes és szakmai feltételekhez kötött Led-füzéres díszkivilágítás telepítését az adventi időszak kezdetére a Széll Kálmán téren, hogy ez ebben a nehéz helyzetben is jelképezze az összefogás erejét, és a reményt mindenki számára – egyben hozzájáruljon az ünnepi időszak meghittségéhez is

– írták.

Nos, a szentgotthárdiak példás összefogásról tettek tanúbizonyságot.

Szentgotthárd főtere idén is ünnepi díszbe öltözhet szentgotthárdi magánszemélyek, vállalkozások és cégek nagylelkű felajánlásainak köszönhetően

– írta minapi közleményében a város, ami annyit jelent, hogy a gyűjtés sikeres volt, adventi díszvilágításba öltözhet a város.

Kapcsolódó
Idén adventkor is fényárban úszik majd Eta néni háza
Advent első vasárnapjára ölti fel fényruháját a dabasi csodaporta. Kajdácsi Józsefné elmondta, hogy a rezsiválságban miként fedezik a plusz áramfogyasztást.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik