Virágzó vidékünk

Önkormányzati lakásokba költözik a polgármesteri hivatal Kazincbarcikán

Wikimedia Commons
Wikimedia Commons
A távhőárak drasztikus emelkedése miatt döntöttek így.

A távhőárak emelkedése tizennyolcszoros költséget jelent a kazincbarcikai önkormányzat számára is, ezért egy komplett intézkedéscsomagot fogadtak el, melynek részeként több intézményt is bezárnak – írta a Boon.

Bezár az Egressy Béni Művelődési Központ és a Polgármesteri Hivatal is. A Mezey István Művészeti Központ az ünnepekig tart nyitva, így a karácsonyi, adventi rendezvényeket meg tudják tartani, de a hőmérséklet itt is és a Kazinczy Ferenc Tornacsarnokban is a minimálisra lesz levéve.

Háromezer forintról 55 ezer forintra ment fel a távhő egységnyi ára. Ez az önkormányzati fenntartású intézmények számára akkora emelkedést jelent, amit nem tudnak kigazdálkodni és egyelőre még nincs is olyan nagy hideg.

Megvizsgáltuk, hogy milyen mértékű öncsonkítást tudunk végezni, amivel ezekből a költségekből legalább egy minimális részt tudunk spórolni. Ezek első körben a kulturális intézményeket érintették, illetve magunkon kezdtük, így a polgármesteri hivatal működtetését átstrukturáljuk. Az önkormányzat tulajdonában lévő olyan ingatlanokba költöztettük át ellátó rendszerünket és a hivatalvezetés nagy részét, ahol a lakossági távhőárak érvényesek. Ezeknek az önkormányzati lakásoknak egy része üresen állt, vagy szükségmegoldásként minimális átalakítással megfelelő és kifűthető hivatali ellátóhellyé lehetett tenni őket

– mondta Szitka Péter, Kazincbarcika polgármester a portálnak.

Az ügyfélszolgálatok működni fognak, de az eddigitől eltérő helye(ke)n.

A költségcsökkentéssel jelentős összegeket spórolnak, de úgy látják, ez még nem elegendő, a fennmaradáshoz szükségük lesz kormányzati támogatásra is.

Kapcsolódó
Különös módját választotta a téli rezsicsökkentésnek egy általános iskola
A megnövekedett rezsiköltségek miatt az egyik győrszentiváni iskolában az őszi szünetig szombaton is tanítanak, így hosszabb lesz a téli szünet, ami alatt nem kell fűteni.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik