Virágzó vidékünk

Balatonbogláron nyílik az első balatoni korcsolyapálya

Pixabay
Pixabay
Már hizlaljak a jeget a Balaton legszebb fekvésű jégpályáján, a tervek szerint december 2-án nyitja meg kapuit.

A hokimeccsekre is alkalmas balatonboglári jégpálya már szinte teljesen készen várja a megnyitót. Ha az időjárás és a technikai berendezések is úgy “akarják”, december 2-án pénteken 15 órától már csúszkálhatunk is, december 3-án pedig hatalmas bulival várják a kori szerelmeseit – írta meg a Likebalaton.

A hivatalos megnyitó bulit december 3-án 15 órára tervezzük. Itt lesz Süsü, a sárkány, bemutatót tartanak a kis hokisok, valamint a fővárosból érkező műkorcsolyázók, 19 órától pedig jégdiszkóba várjuk az érdeklődőket

– mondta a portálnak a pályát üzemeltető Vécsei Mihály, majd hozzátette idén újdonságot jelent a kéthetente rendezendő kézműves jegesprogram, amit a pálya mellett tartanak.

A jégpálya mellett üzemelő Boglárka Bisztró területén üzemel majd a korcsolyakölcsönző, ahol 27-es mérettől egészen a 47-esig mindenféle méret megtalálható lesz. Lehetőség nyílik korcsolyaélezére és korcsolyaoktatásra is.

Jó téli szezonra számítok, hiszen a déli parton csak Balatonlellén és nálunk működik majd jégpálya. A rezsigondok miatt Balatonbogláron bezár a sportcsarnok, és nem működik az uszoda sem. Azt gondolom, egy kiváló találkozási pont lesz a jégpálya az elkövetkezendő hetekben

– fűzte hozzá Vécsei Mihály, majd hozzátette, január 8. után nekik is meg kell küzdeni a megemelkedett energiaárakkal. Így csak abban az esetben hosszabbítják meg a koripálya működését, ha nagyon hideg lesz, és nem igényel nagy energiaráfordítást a jég hűtése.

A boglári jégpálya nyitvatartása:

– Hétköznapokon 14-től 20 óráig.
– Szombaton 10-től 21 óráig.
– Vasárnap 10-től 20 óráig.
– A téli szünetben december 23-tól január 8-ig folyamatosan nyitva lesznek 10-től 21 óráig. Csak december 24-én tartanak zárva, de 25-én és 26-án is várják a vendégeket.

Kapcsolódó
Így élvezték a telet a '60-as, '70-es és '80-as években
Korcsolya, szánkó és fakutya - sok élvezetet nyújtottak a telek hajdanán.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik