Virágzó vidékünk

Karácsonyfát ajándékozott több intézménynek a Keszthelyi Erdészet

youtube.com
youtube.com
A kivágott fák helyett az erdészet újakat ültet.

Vágják ki a fenyőfákat a Keszthelyi Erdészet várvölgyi telephelyén. A karácsonyfák méltó helyekre kerülnek és nagy örömöt jelentettek mindenkinek, írja a tvkeszthely.hu.

A Bakonyerdő Zrt. minden évben ajánl fel több száz karácsonyfának valót azoknak az intézményeknek, akik a leginkább rászorulnak. A Keszthelyi Erdészettől idén keszthelyi és környéki templomok, idősotthonok és iskolák kaptak fát, összesen 35-t. Az erdészek hangsúlyozzák, nem az erdőből vágják ki a fákat.

Egy mezőgazdasági terményről van szó, így egy megújuló helyi termék az, ami karácsonyfának feldíszítésre kerül. Ezért meggondolandó, hogy az ember műfenyőt választja-e természetvédelmi meggondolásból. Hiszen az kőolajból általában tőlünk nagyon messze kerül gyártásra, és úgy kerül ide szállítással. Nem biztos, hogy az a jobb megoldás a megújuló helyi termékkel szemben

– ismertette Hoffmann Pál erdészeti igazgató.

A Kis Szent Teréz Karmelita Bazilikába 8-at, a Magyarok Nagyasszonya Plébániához 7 növényt választottak ki. Ezeket a napokban állították fel az oltárokhoz. A díszítésről később gondoskodnak.

A fenyőfák közül kettő a főoltárhoz, kettő pedig a betlehemhez került. A plébániát is díszít egy-egy példány és rászorulók is kaptak. A karácsonyfák január 6-ig, vízkereszt napjáig maradnak a templomban.

Kapcsolódó
A lucfenyőből lesz leghamarabb kopasz karácsonyfa
Már sok helyen árulják a fenyőket, ideje választani.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik