Virágzó vidékünk

Újra közlekedik az ország egyik legkedveltebb kisvasútja

horváth csongor
horváth csongor
December 17-én és 18-án, valamint 25-én és 26-án elindul a Lillafüredi Fényvonat is.

Újraindul a forgalom a Lillafüredi Állami Erdei Vasúton(LÁÉV) december 17-től, szombattól, Miskolc-Dorottya utca és Garadna állomások között, tájékoztatott a kisvasutat üzemeltető Északerdő Zrt.

Az újraindítás azért lehetséges, mert a 2020-ban kezdődött komplex felújítás a végéhez ért, már csak kisebb javítások vannak hátra, amelyek a menetrend szerinti közlekedés beindítását nem akadályozzák.

Az elmúlt két évben a LÁEV történetének legnagyobb fejlesztése fejeződött be. A milliárdos nagyságrendű munkák során gyakorlatilag a teljes vasúti infrastruktúra megújul.

A menetrend szerinti járatokon felül december 17-én és 18-án, valamint 25-én és 26-án elindul a Lillafüredi Fényvonat is. Ezeken a napokon kora este karácsonyi díszbe öltözött szerelvényekkel lehet majd utazni. A szerelvények feldíszítésében részt vett a korábbi Mikulásvonatokat üzemeltető Diósgyőrért Közhasznú Alapítvány is.

A LÁEV járatai január 8-ig naponta, négy vonatpárral közlekednek, majd tavaszig csak hétvégéken és ünnepnapokon. Az érvényes menetrend és a fényvonattal kapcsolatos tudnivalók IDE KATTINTVA érhetők el.

Kapcsolódó
Mesebeli reggelre ébredt Lillafüred
Fehérbe öltözött a táj.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik