Virágzó vidékünk

Pályát váltott a lillafüredi kisvasút

MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

Újabb szakaszához érkezik az Északerdő Zrt. által fenntartott Lillafüredi Állami Erdei Vasút felújítása, emiatt 2022. június 13-tól, hétfőtől Lillafüred és Garadna között közlekednek a menetrend szerinti szerelvények, olvasható a cég honlapján.

Mint arról korábban írtunk, a kecske és a káposzta egyaránt megmarad a lillafüredi erdei vasút átfogó felújításánál, hiszen idén átfogóan felújítják a vonalat, ám a kirándulók kisebb-nagyobb változásokkal szinte folyamatosan használhatják.

Tavasszal a lillafüredi állomás teljes területe megújult, a fővágány és a mellékvágányok egyaránt. A munkák alatt ideiglenes vágányt is építettek, ahova a lezárás ideje alatt érkezhettek a szerelvények. Az állomás peronját is meghosszabbították, amire a különleges ünnepekhez, rendezvényekhez kötődő különvonatok miatt van szükség.

Most ismét pályát váltott a kisvasút, ezúttal a Lillafüred és Majláth közötti részen kezdődik a korszerűsítés. A cél, hogy télen a szerelvények, például a Mikulásvonat járatai már zavartalanul közlekedhessenek a vonalon, áll az Északerdő Zrt. közleményében.

Pintyili Gergely, az Észak­erdő Zrt. Lillafüredi Állami Erdei Vasút üzemigazgatója a boon.hu megkeresésére elmondta, a munkák végeztével, nyár végétől újabb váltás következik, és az őszi időszak lesz a beruházás végső állomása, akkor újul meg a tó fölötti pályaszakasz is.

Köszönjük az utasok, városlakók eddigi türelmét, amit a felújítással kapcsolatban tanúsítottak. Bízunk abban, hogy a korszerűsítés mindenki megelégedésére szolgál majd

– fogalmazott.

A kisvasút aktuális menetrendje itt tekinthető meg.

Kapcsolódó
Tovább bővült az ország leghosszabb erdei vasútvonala
Vonalai hangulatos településeken haladnak át, számos turisztikai látnivalót kötnek össze.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik