Virágzó vidékünk

Csodaszép virágzó díszkert ékesíti Farkas-erdő új turistaházát

Szombathelyi Erdészeti Zrt./Facebook
Szombathelyi Erdészeti Zrt./Facebook
35 fajta, összesen több mint 300 különleges növényből álló díszpark veszi körül a minden igényt kielégítő új turistaházat az erdő és rét határán.

Hamarosan elkészül és igazi téli látványosság lesz a jövőben a Káld-Hidegkúti Ökoturisztikai Központ új turistaháza, amely köré több mint 300, télen díszítő növénykülönlegesség került, írja közösségi oldalán a Szombathelyi Erdészeti Zrt.

Az erdészet munkatársainak sietve kellett dolgoznia, hogy még a fagyok előtt a földbe kerüljenek a 8 szobás, 16 férőhelyes, megújuló energiát is használó turistaház környezetét díszítő növények, amik leginkább télen pompáznak majd, ékesítve a Farkas-erdőben álló ház környékét, míg az év többi részében maga az erdő nyújthat felejthetetlen emlékeket vendégeinknek.

Szombathelyi Erdészeti Zrt./Facebook

A turistaház köré kétféle növénytársulás került. Az épület és az erdő között őshonos növények kaptak helyet: tiszafa, boróka, berkenyék, hársak, homoktövis, cserszömörce, kecskerágó, húsos som, míg az előkertben télen virágzó, vagy kérgükkel, vesszejükkel díszítő örökzöldeket ültettek el az erdőgazdaság munkatársai

– írják a közleményben.

A téli bangita az év leghidegebb hónapjaiban virágzik, majd tavasztól kék bogyókkal díszít. Ezüstfa, narancssárga vesszejű japán juhar, tűzvörös levelű imafüzér fa, abélia, törpe magyal, korallberkenye, babérmeggy és krétakérgű himalájai nyír is került a ház köré.

Szombathelyi Erdészeti Zrt./Facebook

Télen is attraktív lesz a díszkert

– ígéri Ruborits Tamás, a Jeli Arborétum főkertésze.

Kapcsolódó
Vadonatúj turistaházban szusszanhatnak a Dunakanyar vándorai
Új fogadóépületet adtak át a turistáknak a Rám-szakadéknál.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik