Virágzó vidékünk

Vadonatúj turistaházban szusszanhatnak a Dunakanyar vándorai

Pilisi Parkerdő
Pilisi Parkerdő
Még egy defibrillátor is helyet kapott a könnyűszerkezetes épületben.

Új fogadóépület szolgálja a kirándulók kényelmét és biztonságát a Dunakanyarban – írta közleményében a Pilisi Parkerdő Zrt.

Kapcsolódó
Csodás látvány egy védett barlangból a Dunakanyar
Az út a barlangig nehéz és fárasztó, a csodás panoráma azonban mindenért kárpótol.

Budapest környéke, és hazánk egyik leglátogatottabb turisztikai látványossága a Dömös környéki vadregényes szurdokvölgy, a Rám-szakadék. A közelben magasodik a meseszép Prédikálószék, és a Vadálló-kövek. A kettő közötti völgyben helyezkedik el a Szentfa-kápolna és a Kaintz György-forrás, amely az itteni túrák csomópontja.

A Visegrádi-hegység egyik legforgalmasabb kirándulóhelyén mostantól egy korszerű, többfunkciós fogadóépület szolgálja a természetbarátok kényelmét és biztonságát. A Pilisi Parkerdő a hely népszerűsége miatt döntött úgy, hogy információs és elsősegély- központot hozzon létre.

Pilisi Parkerdő

A 29 négyzetméter alapterületű, fából készült épületben a turisták tájékozódhatnak a környékbeli látványosságokról és helyi jellegzetességekről. A felső szinten berendezett teraszon a vendégek megismerkedhetnek a helyi termékekből készült finomságokkal, és lehetőségük nyílik a magukkal hozott úticsomag elfogyasztására is.

Az épületben külön helységet alakítottak ki a bajba jutott turisták ellátására. Defibrillátor, elsősegély-csomag és hordágy mellett megtalálhatóak a kullancs-csípés elleni eszközök is, valamint a darázscsípés sürgősségi ellátásához szükséges gyógyszerek és kötszerek. Mindezek használatát szakképzett személyzet segíti.

Kapcsolódó
Hömpölygött a köd a Dunakanyarban
A különleges jelenséget webkamera rögzítette.
Olvasói sztorik