Virágzó vidékünk

Zöld jelzést kapott a mohácsi Duna-híd építése

BFS/Speciálterv
BFS/Speciálterv
Elkészültével a dunai átkelésre használt komp használata megszűnhet.

A Mohács két – a Duna által elvágott – részét összekötő híd megépítése régen megfogalmazott célja a városvezetésnek. A projekt most újabb lépcsőfokhoz érkezett, elkészültek és jóváhagyták a kiviteli tervek, így a megvalósítás soha nem látott közelségbe került, írta a Magyar Építők.

A híd megépülése esetén a két városrész kapcsolata szorosabbá, az átközlekedés gyorsabbá és egyszerűbbé válik, a jelenleg a dunai átkelésre használt komp használata megszűnhet.

A tervezett híd azonban nemcsak Mohács város számára biztosítaná a dunai átkelés lehetőségét, hanem az ország úthálózati fejlesztésében is jelentős előrelépés, mivel kapcsolatot teremt az 51. számú főút és az M6-os autópálya között

– fogalmaz a portál.

A tervezett Duna-hídon helyet kapott egy egyoldali, kétirányú kerékpárút a híd déli oldalán. A kerékpárút a helyi hivatásforgalmi kerékpározás, illetve a térség EuroVelo kerékpáros hálózat részévé válik.

A Mohács és Újmohács településrész között a Duna felett átívelő híd és a hozzá csatlakozó M6-os autópálya, valamint az 51. számú főút közötti úthálózat terveit a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. megbízásából a Speciálterv Építőmérnöki Kft.  készítette.

Kapcsolódó
Komáromnál átadták a Duna legmagasabb hídját
Három év alatt épült meg a 600 méter hosszú monstrum.
Olvasói sztorik