Virágzó vidékünk

A Balaton-felvidéken nyílt meg az ország első lábfürdős bisztrója

youtube
youtube
A helyen fogyasztás közben bárki lábfürdőzhet bádoglavórban, dézsában vagy plasztiktálban, lábsóval vagy anélkül.

Különleges vendéglátóhely nyílott néhány hónapja a Balaton-felvidéken, Vöröstón, ami egy picinyke, alig 100 fős település Nagyvázsony, Barnag és Mencshely között, a Balaton partjától jó 20 percnyi autóútra.

A welovebalaton.hu terjedelmes riportjában azt írta, hogy kávézni, cseh sört és hozzá cseh sörkorcsolyát fogyasztani vagy közösségi életet élni egyaránt érdemes betérni a Szeszélyes Nyár Bisztróba.

A kirándulóknak nem nehéz észrevenni a főutcán szépen felújított kőházat, amelynek kőkerítésén kék tábla hirdeti, hogy egy „fogadó és fürdőpajta” várja a megfáradt vándort.

facebook/Szeszélyes Nyár Bisztró

Két fiatalember közösen vásárolta meg a falu központjában található egykori tejcsarnokot és a hozzá tartozó hosszúkás telket, rajta egy 1818-ban épült, több mint kétszáz éves sváb parasztházzal, egy istállóval és egy pajtával.

Utóbbiban kap majd helyet a fürdőház, lesz benne gőzkabin és szauna, a telken található épületekből pedig hat apartmant alakítanak ki a jövőben. Bár a település nincs rajta a Balaton-felvidék fő útvonalain, a tulajdonosok nem tartanak attól, hogy nem lesz forgalom. Sok ugyanis arrafelé a kerékpáros turista és a kiránduló, és nem sok hely van, ahová beülhetnek a környéken.

Bár a fürdőpajta még nem készült el, a kocsmaépület hátsó részében található zuhanyzót már most használhatják az erre tekerő bringások, sőt, néhány napja japán hagyományokat követve – ahol kávézókban, utazás közben és számos nyilvános helyen áztathatja a lábát az ember a teljes felfrissülés céljából – a vöröstói Szeszélyes Nyár Bisztróban bárki lábfürdőzhet bádoglavórban, dézsában vagy plasztiktálban, lábsóval vagy anélkül.

Meg is van 2023 első igazi szenzációja: az ország első lábfürdős bisztrója! Elnéztem a sok megfáradt turistát, Tihanyból Pannonhalmára tartó zarándokot, terepfutót és biciklistát, és összeszorult a szívem, hogyan is segíthetnék rajtuk, ha látom, hogy a friss sör, fröccs, kávé, szörp, unicum, ennivaló jólesik ugyan, de valami még hiányzik a lendületvételhez. Ekkor jött a Japánban nagy hagyományokkal bíró szolgáltatás ötlete, és íme: lehet áztatni, bádoglavórban, fasajtárban (azaz dézsában – a szerk.), vagy áramvonalas plasztiktálban, lábsóval vagy anélkül

– írták a Facebookon.

Kapcsolódó
2022-ben magyaros sós kürtőskalács az év strandétele
Díjazták a legjobb strandbüfét és strandbisztrót is.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik