Virágzó vidékünk

Rekordot dönthet a balatonfüredi GasztroPiknik

Soha ennyi étterem nem települt ki egy időben egy helyre a Balatonnál, mint február 29-én várható.

A Balatoni Kör GasztroPiknik sorozatának soron következő állomására február 29-én Balatonfüreden, az Aura Hotel melletti parkolóban kerül sor. A hét alkalomból álló esemény sorában ez már az ötödik – Sümeg, Badacsony, Balatonlelle és Zamárdi után. Zamárdiban minden látogatói rekordot megdöntött a rendezvény, a sátor nyitásától egészen a 8 órás zárásig teltház volt, a vendéglátók alig tudták kiszolgálni a hosszú sorokban kígyózó vendégeket.

Balatonfüreden a kiállítók számában várható rekord: 18 étterem, 13 borászat, 1 pálinkafőző, 1 cukrászda és 1 kávézó várja majd a vendégeket.

Érezhető, hogy a klasszikus főszezonon kívüli rendezvények, így a GasztroPiknik sorozat is egyre népszerűbb. A helyi közönségen kívül a nyaraló tulajdonosok is egyre nagyobb számban használják ingatlanjaikat az őszi-téli-tavaszi időszakban, de a foglalások számából is az látszik, hogy az ide látogató turisták is egyre inkább éves desztinációként tekintenek a Balatonra. Minket ez hatalmas büszkeséggel tölt el, hisz mindannyian ezért dolgozunk. Szeretnénk elérni, hogy az ide látogatók a minőséget látva kellemes élményekkel gazdagodjanak:

– mondta el Varga László, az esemény egyik főszervezője, a Balatoni Kör tagja.

Ahogy azt a Balatoni Kör csapatától már megszokhattuk, az eseménynek van egy különleges – jótékony szála is. A délután folyamán megrendezik az I. Balatoni Jótékonysági Bor Aukciót, ahol a Balatoni Kör borászai által felajánlott borokra, borkülönlegességekre lehet licitálni. A bevételt a szervezők a Veszprémi Kórház gyermekosztályának ajánlják fel.

A rendezvényen – a kiváló borok és finomabbnál finomabb ételek mellett – a hangulatról kitűnő zenészek gondoskodnak, mások mellett a Mini Dixiland Band, Heincz Gábor Biga, Bluesberry Band és Dj Rob Lucas. Ezen kívül lesznek gyermek játékok, sőt lesz rajzverseny is: János Vitéz 175-ik születésnapja alkalmából! A szervezők felhívása így szól: „Képzeld el, hogy milyen lenne János vitéz, ha a Balatonon élne.” A pályázat érdekessége, hogy minden gyermek saját rajzát „fizetőeszközül” használhatja a február 29-én tartandó GasztroPikniken.

A csend képei a szezon nélküli mesés Balatonon
Késő ősztől kora tavaszig a Balaton és környéke is tud pihenni. Stekovics Gáspár páratlan hangulatú képei mindezt bizonyítják!

Kiemelt fotó: Balatoni KÖR

Olvasói sztorik