Virágzó vidékünk

Marsbéli táj a Vértes lankáin

Christian Gutter
Christian Gutter
A gánti Bauxitföldtani Park Európában is ritkaságnak számít, látványa mindenkit megigéz.

Többször is bemutattuk már oldalunkon a Vértes csodáját, ami minden fotósorozaton újabb és újabb bámulatos arcát mutatja meg nekünk.

A gánti Bauxitföldtani Park Európában is ritkaságnak számít, látványa mindenkit megigéz. Különösen igaz ez a fotósokra, akik objektívükön keresztül gyakran olyan perspektívából, olyan oldalról is megmutatják a tájat, ahogy mi magunk nem tudnánk megtekinteni.

Nem történt ez másképpen most sem. Christian Gutter fotóin az egykori bauxitbánya és a zöld bokrok együttese varázslatos kompozíciót alkotva jelenik meg.

A fotók ősszel készültek egy eső után. Ez hozta ki leginkább ennyire erősen a vörös színét. Jártam ezen a környéken már sokszor. Csákvár mellett is nagyon szép a cserszömörcés, ez hozott inkább akkor arra a környékre. De gondoltam megnézem a bányát is. Az időzítés nem is lehetett volna jobb

– árulta el Christian, aki számtalan helyen megfordult más a világban, és mindenhol nagyszerű képeket készített.

Christian saját elmondása szerint körülbelül 15 éve kezdett hobbiból fotózni.

Rengeteget kirándultam mindenfelé. Úgy éreztem, ezt meg kell osztanom másokkal, látva sok gyönyörű fotót. Valahogy a fotózás kinyitja az ember szívét és lelkét is, és ha kellően figyelmes, nagyon sokat tanul magáról. Úgy gondoltam ezzel másoknak is segíthetek. Hála a sok szép fotónak, egyre többen kezdték el követni ezt a küldetésem, és kezdték meglátni a szépet. Tehát úgy érzem, elértem azt a célt, ami miatt elkezdtem. Egyre több ember jár ki a természetbe, amivel feltöltheti magát. Talán így lassul az elidegenedeés a természettől és egymástól is

– mondja a hobbifotós.

Kapcsolódó
Marsbéli tájra röpít a Vértes egykori bányája
Maradandó élményt kínálnak a hullámzó, vörös lankák.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik