Virágzó vidékünk

Kilépett medréből a Sajó, utakat zártak le

MTI/Vajda János
MTI/Vajda János
Az autósoknak ajánlott még indulás előtt tájékozódniuk a lezáráshoz kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről és lehetséges kerülőutakról.

Kilépett a medréből az elmúlt napok intenzív esőzései nyomán a Sajó. Az áradás miatt a Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2023. január 18-án este lezárta a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Putnok és Sajóvelezd közötti mellékút közel 1,5 kilométeres, illetve 2023. január 19-én hajnalban a 26-os főút és Sajókaza közötti alsóbbrendű út 1 kilométeres szakaszát – idézi a Magyar Közút közleményét a Boon.

A heves esőzések nyomán több út szakaszokon is előfordulhatnak kisebb-nagyobb vízátfolyások, ezért arra kéri a közlekedőket a Magyar Közút, hogy fokozott óvatossággal, az út- és látási viszonyoknak megfelelően közlekedjenek az országos közúthálózaton is.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat még kedden azt írta a közösségi oldalán, hogy a következő öt napban az ország északkeleti, keleti harmadán várható a legtöbb eső, a lehulló csapadék mennyisége “igen nagy eséllyel” meghaladja majd a 20 millimétert. Kedd délutántól vasárnap délutánig Debrecenben 44, a Tisza-tónál 40, Szegednél 39, Miskolcon 37, Nyíregyházán 36 milliméter csapadék várható.

Emiatt hazánk északkeleti folyói megáradhatnak, az Országos Vízügyi Főigazgatóság tájékoztatása szerint a következő hat napban a Sajón, a Tarnán és a Zagyván az elsőfokú árvédelmi készültségi szintet meghaladó, a Bodrogon a másodfokú árvédelmi készültségi szint közelébe emelkedő vízállások várhatók

– írták.

Az autósoknak ajánlott még indulás előtt tájékozódniuk a lezáráshoz kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről és lehetséges kerülőutakról a társaság Útinform szolgálatánál (+36-1-336-2400), illetve a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék.

Kiemelt képünkön gyalogosok a Putnok és Sajóvelezd között lezárt úton 2021. február 9-én.

Kapcsolódó
Így támadta meg Borsodot a medréből kilépett Sajó
Bámulatos drónvideón a folyó áradása.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik