Virágzó vidékünk

Vitorlás paradicsommá válhat a Tisza-tó

facebook/kücsön gyula
facebook/kücsön gyula
Együttműködést kötött a balatoni Kékszalag Port és a sarudi Tisza-tó Sail Vitorlásbázis.

Együttműködési megállapodást kötött egymással a Balaton új vitorlás kikötője, a Kékszalag Port és a sarudi Élményfalu vitorlás központja, a Tisza-tó Sail Vitorlásbázis. Az együttműködés célja, a vitorlás sport fejlesztése és népszerűsítése az ország vitorlázásra alkalmas vízterületein.

A két vízibázis kölcsönösen népszerűsíti egymás szolgáltatásait (kedvezményeket kínálnak egymás vendégei számára), és magas színvonalú szolgáltatásaikkal igyekeznek lehetőséget biztosítani a vitorlázás kipróbálására, a tavak környéki turisztikai attrakciók bemutatására

– olvasható a Kékszalag Port weboldalán.

Az együttműködés keretében a sarudi térségből érkező látogatók kedvezményre jogosultak a Vitorlázz Itthon – A felfedezés élménye szolgáltatásai igénybevételekor, valamint a  Balatonon elterjedt Vitorlázz Itthon kedvezménykártya felmutatói 10% kedvezményre jogosultak Sarudon az Élményfalu – a Tisza-tó Aktív- és Ökoturisztikai Központja, SARUD szabaidős szolgáltatásainak árából.

A balatoni Kékszalag Port célja a Balatonon a túravitorlázás átfogó fejlesztése mellett a túrakenuzás, kerékpározás, természetjárás, túravitorlázás és lovaglás összekapcsolásával közös megállóhelyek hálózattá alakítása. A kikötői rész a parti infrastruktúrával együtt képes kiszolgálni a Magyar Vitorlás Szövetség és a Magyar Kajak-Kenu Szövetség céljait.

A Tisza-tavi vitorlázás meghonosításában a sarudi Élményfalu élen jár, hiszen az elmúlt években ott több versenyt és vitorlás baráti összejövetelt szerveztek. A Sarudi-medence nagy vízfelületének köszönhetően remek feltételeket teremt a vitorlázáshoz, bízvást ahhoz, hogy egyre több vitorlás választja kedvenc időtöltésének helyszínéül a tavat.

Kapcsolódó
Egy folyón igazi rock and roll a vitorlázás
A kistestű vitorlásokkal a sportolás a cél.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik