Virágzó vidékünk

Keresik az év legszebb kerékpárútját

Aktív magyarország/Facebook
Aktív magyarország/Facebook
Szavazz te is!

Mint minden évben, idén is megválasztásra kerül az Év Kerékpárútja, ez alkalomból az Aktív Magyarország weboldal várja az ország legizgalmasabb kerékpárútjainak jelöléseit, olvasható a szervezet weboldalán.

Február 13-19. között lehet javaslatként regisztrálni a kedvenc kerékpárút-szakaszt. Kitétel, hogy megszakítás nélkül végig lehessen rajta tekerni, és legalább 7 kilométer hosszú legyen. Ha izgalmas látnivalók vannak az útvonal mentén, vagy ha szép tájon fut keresztül a bringaút, nagyobb eséllyel indul a versenyen.

Aktív magyarország/facebook

A pályázatot a KTE Közlekedésbiztonsági Tagozata, az Aktív Magyarország, az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. és a Magyar Kerékpárosklub hirdeti és szervezi meg. Célja a kerékpáros turizmus támogatása, és új túrahelyszínek ajánlása – hogy minél többen pattanjanak nyeregbe.

A díjat 2022-ben a Kaposvárról induló kerékpáros útvonal nyerte el a címet, amely megkerüli a Deseda-tavat. 2021-ben a Poroszlót Tiszafüreddel összekötő szakasz lett az Év Kerékpárútja, 2020-ban pedig a Tatabányát Tatával összekötő, az Által-ér mentén kanyargó kerékpárút kapta az elismerést.

A beküldött pályázatokat  és a szakemberek által javasolt szakaszokat idén is szakmai zsűri értékeli, majd ezután kiválasztja a 11 legjobb útvonalat.

Ezután a nagyközönség szavazhat arról az Aktív Magyarország Facebook oldalán április 17-30. között, hogy megyik út érdemli meg az Év Kerékpárútja címet.

A végeredmény az elmúlt évekhez hasonlóan május 11-én, A Közlekedési Kultúra Napján kerül kihírdetésre. A nyertes úton ezt követően táblát avatnak a szervezők, illetve kisfilm is készül az érintett útszakaszról.

Kapcsolódó
Új alkalmazás indult kerékpárosoknak
A Kerékpárosbarát minden fontos információt tartalmaz és folyamatosan bővül.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik