Virágzó vidékünk

Színes lépcsők lephetik el a Balaton-parti várost

A Veszprém-Balaton 2023 Európai Kulturális Főváros programhoz kapcsolódva igazán izgalmas felhívást tett közzé a Balatonalmádi Aranyhíd Polgári Egyesület: nyilvános pályázatot írtak ki alkotóművészek és művészeti oktatásban részvevő fiatal alkotók részére köztéri műalkotások létrehozására, méghozzá a város lépcsősorainak dekorálására.

A zaol.hu beszámolója szerint a pályázat célja, hogy Balatonalmádi város területén található közterületi lépcsők színes műalkotásokká alakuljanak a város polgárai és az oda látogató nagyszámú turista örömére.

A szakmai zsűri mellett a lakosok szavazatai is segítenek majd a győztes pályázatok kiválasztásban. Az egyesület további tervei szerint izgalmas kísérőprogramok is társulnának a projekthez, úgy mint lépcsőszemináriumok, akusztikus lépcsőkoncertek, felolvasások keretében kulturális helyszínül is szolgálhatnak.

Az egyesület célja, hogy

Balatonalmádi közterületein olyan, a városképbe illő, pozitív üzenetet hordozó alkotások kerüljenek, melyek hozzájárulnak az itt lakók és az ide látogatók pozitív életérzésének megerősítéséhez. A megvalósuló műveknek harmonikusan illeszkedniük kell a lakókörnyezetbe, vagy közterületbe, továbbá nem sérthetnek jogszabályt, beleértve a plagizálást is, jó ízlést, erkölcsöt, a közösség íratlan szabályait.

Kilenc helyszínre írták ki a pályázatot, minden lépcsősor egyedi megvalósítást kíván.

Pályázhatnak magánszemélyek, csoportok, egyéni vállalkozók és cégek, egyesületek és alapítványok. A nyár folyamán elkészült művészi lépcsőket az iskolakezdés utáni időszakban, sajtótájékoztató keretében adják át három részből álló programsorozat keretében, szeptember-október folyamán felolvasások, élőzenei programok kíséretében.

A beadási határidő: február 28.

Kapcsolódó
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik